algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

Breus

• Obituari

Consternació per la mort de Cèsar La desaparició diumenge de l'escultor francès Cèsar Baldaccini ha provocat la consternació en el món artístic, on ell s'havia aconseguit fer un lloc ben merescut. Més conegut pel seu nom de pila, Cèsar, l'artista va morir als 77 anys d'edat després d'una llarga malaltia. Cèsar, ha estat considerat sempre com l'escultor contemporani francès més cèlebre. Sense anar més enllà, era l'autor de l'estatueta amb la que cada any l'Acadèmia Francesa del Cinema, a imatge dels Oscar de Hollywood, prèmia els millors films, directors i actors en el que es coneix com la nit dels Cèsar. El desaparegut escultor va aconseguir un gran renom internacional gràcies sobretot a les seves compressions i a les seves empremtes dactilars gegantines de 12 metres d'alçada. DdB.

• Exposició

Chillida al Reina Sofia El Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia celebrarà demà el 75è aniversari de l'escultor basc Eduardo Chillida amb l'obertura d'un nou espai dedicat a l'artista, dues sales dedicades monogràficament a la seva obra. Just un mes abans de l'aniversari de Chillida, el Reina Sofia inaugura aquest nou espai, i, cinc dies després, una gran retrospectiva en la qual es mostrarà una selecció dels treballs realitzats per l'escultor en els últims cinquanta anys. Una de les obres que estarà a les dues noves sales, ubicades a la quarta planta del Museu, és Toki Egin (1989-90), una escultura de 8.000 quilos que estava instal·lada al pati del Museu més proper a la glorieta d'Atotxa. EFE.

• Guardó

Avui s'atorga el Cervantes Avui es dóna a conèixer el guanyador del premi de literatura en llengua castellana Miguel de Cervantes, dotat amb quinze milions de pessetes i considerat com el nobel de les lletres espanyoles. L'any passat, l'escriptor cubà Guillermo Cabrera Infante va ser distingit amb el guardó; el corresponent a l'any 1998 podria recaure en un autor espanyol, si es complís aquesta llei no escrita que reparteix el premi alternativament entre Espanya i Amèrica Llatina. Si fos així, tendria bastants possibilitats de guanyar el Cervantes algun dels tres candidats que ha proposat la Reial Acadèmia Espanyola: Carlos Bousoño, Pedro Laín Entralgo i José Hierro, tots ells amb molts mèrits, como sens dubte els tindran també els escriptors que proposen les acadèmies dels països llatinoamericans. EFE.

• Congrés

Commemoració de la mort d'Averrois Avui s'inicia a Còrdova la tercera sessió del congrés commemoratiu del VIIIè centenari de la mort d'Averrois, les dues sessions anteriors del qual se celebraren a Sevilla i Màlaga, i se centrarà en aquesta ocasió en l'obra del filòsof cordovès. A les jornades, experts de tot el món europeu i àrab estudiaran la figura del filòsof i metge cordovès, ja que passat demà, precisament la data de clausura de les jornades, es compleixen els 800 anys de la seva mort. El congrés està posant de manifest la manera amb què Averrois es presenta com la figura central de l'Andalusia àrab, ja que el metge cordovès és possiblement el personatge de la península Ibèrica que més ha influït en la Història de la Humanitat. EPR.

• Literatura

Recopilació de Blas Zambrano El professor i escriptor segovià José Luis Mora ha publicat un llibre en el qual es recull per primera vegada l'obra completa del pensador Blas Zambrano, precursor de la producció literària i filosòfica de la seva filla María Zambrano. El treball de Mora, titulat Artículos, relatos y otros escritos inclou devers noranta articles de premsa, diàlegs filosòfics i escrits de caràcter social, fonamentalment centrats en l'àmbit de l'educació, i alguns relats breus. Al volum publicat per la Diputació Provincial de Badajoz figuren també tres diàlegs filosòfics inèdits, de l'etapa madrilenya de l'escriptor, però que reprodueixen debats mantinguts a la tertúlia segoviana en la que participava juntament amb intel·lectuals i escriptors com Antonio Machado o Julián María Otero. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.