algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Aitana Sánchez Gijón, presidenta de l'Acadèmia cinematogràfica espanyola

Es tracta de la primera vegada que una dona ocupa aquest càrrec

L'actriu Aitana Sánchez Gijón va ser elegida ahir nova presidenta de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques i es convertí així en la primera dona que accedeix a aquest càrrec. Sánchez Gijón, que succeeix José Luis Borau després de quatre anys de presidència, s'ha proposat dos objectius prioritaris durant el seu mandat com a presidenta: retornar el prestigi al cinema espanyol i aconseguir una seu fixa on celebrar les reunions de tots els professionals del cinema.

Amb Aitana Sánchez Gijón, varen ser elegits Ventura Pons com a primer vicepresident i Andrés Santana com a segon. Un nomenament que, en boca del mateix Santana, «és un fet que ens devíem a nosaltres mateixos». «En el meu cas he rebut molt de l'Acadèmia i no havia tingut l'oportunitat de donar res. Ara és el moment ideal per tornar a aquesta institució tot el que ella ha fet per mi», explicà.

Tot i l'acceptació que aquest nomenament ha tingut entre els professionals del cinema, Aitana Sánchez Gijón reconegué la feina realitzada pel president sortint, José Luis Borau, un home que, segons la pròpia actriu, «ha aconseguit realitzar un gran nombre de projectes que a tots nosaltres ens feia falta». «L'únic que podem fer és continuar el seu treball», ressaltà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.