cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Arriba «Adriana Lecouvreur», l'òpera elegant

Es representarà al Principal de Palma els dies 3 i 5 de desembre

La XII Temporada d'Òpera del Teatre Principal arriba al final amb una òpera que Francesco Ciléa va estrenar en el Teatre Líric de Milà el 1902, es tracta d'Adriana Lecouvreur, basada en el llibret que Arturo Colautti va basar en un drama homònim d'Eugène Scribe i Ernest Legouvé. La trama és d'allò més engrescadora: una actriu de la Comèdie Française estima un aristòcrata, que dubta entre l'actriu i els amors d'una duquessa.

Verdi havia estat, fins ara, l'acaparador de la resta de la temporada, en què s'han representat Il trovatore i Falstaff. A més d'aquestes dues obres també s'havia fet un concert amb Mefistofele, amb música i llibret d'Arrigo Boito.

Kaludi Kaludov, un tenor búlgar, serà l'encarregat de donar vida a un home que està entre dos amors: els de l'actriu i els de l'aristòcrata casada. Segons va comentar Armando García, el tenor és d'una qualitat artística indiscutible.

Ana María Sánchez, una soprano prou coneguda pels aficionats illencs, farà el paper d'Adriana Lecouvreur.
En aquesta ocasió, el director d'escenografia és l'asturià Emilio Sagi, que ha concebut uns decorats que s'emmarquen dins els cànons clàssics, encara que ha situat l'obra en una època un poc posterior d'aquella en què la situà Ciléa, el 1739.

El mestre Emanuele Pasqualin serà l'encarregat de portar la direcció musical tenint a les ordres els membres de l'Orquestra Simfònica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.