algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

El GEM il·lumina la serra de Tramuntana en el 25è aniversari

El cap de setmana passat, aquest grup excursionista celebrà la fita

Vint-i-cinc anys és una fita prou important com per celebrar-ho de bona manera. Així ho varen pensar els membres del Grup Excursionista de Mallorca (GEM) que el cap de setmana passat varen dur a terme una iniciativa veritablement insòlita. Vint-i-cinc torxes es varen encendre en vint-i-cinc cims de la Serra de Tramuntana, des d'Andratx a Pollença. I ho varen fer totes alhora: les nou del vespre de dissabte.

Així, sense fer molt de renou, en un acte simbòlic, un camí de llum va traçar el camí que molts excursionistes han pensat a fer: la Tramuntana, una serra màgica, de punta a punta.

Els excursionistes del GEM varen estar acompanyats, en aquesta ocasió, per membres de la secció de muntanya del Club Nord de Pollença. El sendemà, ben dematinet, devers dues-centes persones es varen reunir a Lluc per fer un berenar de germanor. Cançons com Vella xiruca varen sonar mentre el caliu torrava botifarrons, llangonissa i xulla, sempre sota l'atenta mirada dels membres més experimentats de l'associació. Al monestir, els excursionistes recordaren les anècdotes que al llarg dels anys s'han anat succeint.

Perquè el GEM va sorgir ara fa vint-i-cinc anys, però el grup s'havia congriat de feia molta estona. Era l'any 1937 quan Joan E. Domech, Pere Darder i Benigne Palos fundaren el DDP, un grup muntanyer que va tenir molta activitat fins l'any 1950, en què Domech es va traslladar a la Península per motius laborals. A partir d'aleshores el grup que va quedar va començar a anomenar-se Grup Excursionista de Mallorca, i en formaren part Antoni Rosselló, Pere Darder, Biel Buades i el mateix Palos, que feren que el grup començàs a desenvolupar una gran activitat.

Però va ser el 1973 quan el grup es va fusionar amb els grups Albaida i Muntanyencs i es va formar l'actual GEM.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.