nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Breus

• Traspàs

Gloria Fuertes Avui serà enterrada al cementiri Sud de Madrid l'escriptora Gloria Fuertes, morta ahir de matinada a l'hospital de la Princesa d'aquesta ciutat, a l'edat de vuitant anys. Gloria Fuertes, sens subte una de les més populars autores de contes infantils, va néixer a Madrid el 1918. Era arxivera bibliotecària, fou professora de Literatura als Estats Units en la dècada dels 60 i sobretot «amiga dels nins», com ella mateixa es va definir en diverses ocasions. La seva literatura es distingia pel to personal i subjectiu, mai exempt d'humor, que utilitzava per reflectir els grans sentiments col·lectius com ara la vida i la mort, l'amor i el dolor. És autora, entre d'altres obres, de Isla ignorada i Canciones para niños, Cómo atar los bigotes del tigre, Sola en la sala, El camello cojito, La gata Chdarata y otros cuentos, El dragón Tragón i La momia tiene catarro. EPR.

• Arts plàstiques

Dalí Un total de 77 fotografies de les 8.000 trobades en un bagul a la casa de Salvador Dalí a Portlligat (Cadaquès) es mostren en una exposició en la qual el pintor apareix amb la seva dona Gala, amb artistes, escriptors o toreros. El comissari de la mostra i director del Centre d'Estudis Dalinianans, Félix Fanés, explicà ahir que «a través d'aquestes 77 fotografies es pot veure la mirada que l'artista volia donar de si mateix». Apart del valor antropològic, «el fil conductor de l'exposició permet veure una persona que vol ser contemplada en permanent relació amb altres persones, artistes, escriptors, cantants i toreros», afegeix Fanés. Juntament a les imatges de Dalí, que són les predominants, l'arxiu visual ara documentat permet seguir l'itinerari vital de la seva dona Gala, a la seva Rússia natal, en els anys parisencs en què va estar casada amb el poeta Paul Eluard o en els seus viatges.EFE.

• Literatura

Fira de Guadalajara La Federació de gremis d'editors d'Espanya assisteix a la Fira Internacional de Guadalajara, que se celebrarà entre el 28 de novembre i el 6 de desembre a Mèxic, amb una representació de 164 editorials i de 4.100 títuls, 500 més que els presentats el 1997. Sudamèrica, i especialment Mèxic, juntament a Brasil i Argentina, és el destí natural de les exportacions llibreres espanyoles, amb un nivell de vendes que arribà als 40.522 milions de pessetes en aquesta zona en el decurs del 1997, la qual cosa representa un increment de prop del 46% respecte a l'any anterior. «La crisi sudamericana encara no ha tocat de ple les nostres exportacions», afirmà Antonio María Àvila, director executiu de la FGEE, qui va reconèixer que «constatam una ralentització de les vendes a Iberoamèrica i ens preocupa, per suposat, el seu cobrament». Malgrat tot, Àvila afirmà que s'espera «un augment del 7 per cent a les exportacions del sector del llibre espanyol» (que el passat any se situaren en quasi 70.500 milions de pessetes), en part per les previsions que diuen que es produiran «majors vendes a Europa». L'assistència de la FGG a Guadalajara comptarà amb la presència dels escriptors Jesús Ferrero i Rosa Montero. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.