muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Tres galeries mallorquines, a New Art

Les propostes més innovadores dels seus representats impacten a l'hotel Sants

«Convertir l'habitació d'un hotel» en una galeria és una pretensió quasi absurda», afirmà el galerista Ferran Cano, moments abans que s'inauguràs la tercera edició de la fira New Art. Però ahir, d'aquestes pretensions n'hi havia, i força. I és que la primera planta de l'hotel Barceló Sants deixà d'allotjar clients per acollir galeristes, crítics, col·leccionistes, artistes per descomptat i el públic en general.

La galeria Maior, la Ferran Cano i la Sala Pelaires ocuparen, ahir, amb unes 45 galeries d'art més, altres tantes habitacions de l'hotel ferroviari mostrant les propostes més atrevides dels seus artistes més joves.

El resultat va ser tan explosiu com en edicions anteriors. La galeria Ferran Cano apostà pel neopop, en extrem colorista, i per això va recórrer a una mescladissa d'artistes italians, catalans, mallorquins i valencians. Tots ells redecoraren íntegrament l'habitació 109 de l'hotel. Les cortines eren vermelles i el cobrellit també, dissenys del mallorquí Joan Font. Pedro Olives exposa reproduccions força coloristes de «Sants Sopant» i Jesucrist amb marques de multinacional al damunt. Pep Guerrero hi mostra tot d'objectes diversos.

A l'habitació 138 s'hi trobava l'artista pollencí Joan Cortés. La galerista Jero Martínez, de la galeria Maior, ha apostat enguany per exposar l'obra d'un sol artista «per acabar d'impulsar la seva obra, en un moment d'auge d'aquest jove escultor, afirmà Jero Martínez.

I Cortès al redescobriment de l'ànima. Sembla que això és el que persegueix Manolo Ballesteros que exposa amb la galeria Pelaires. Ell explica que amb la seva ànima intenta mostrar «un món interior». Pintures, dibuixos... tots ells una mica escultòrics caracteritzen l'obra d'aquest autor, del què Frederic Piña, diu que «destaca pel seu llenguatge molt personal, sòlid. I és molt difícil trobar aquests autors avui en dia hi ha molta saturació d'imatge».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.