nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Breus

? Literatura

Jaume Armengol Avui vespre es presenta al Casal de Cultura d'Inca el llibre Els Dies, de l'escriptor inquer Jaume Armengol i Coll. L'obra guanyà el premi ciutat de Palma de novel·la el 1966 i ha estat publicada recentment. L'acte ha estat organitzat per l'Obra Cultural Balear d'Inca i la presentació de la novel·la anirà a càrrec de l'escriptor i col·laborador de Diari de Balears Lluís Maicas. DdB.

Jean Cocteau Dibuixos i manuscrits de l'artista francès Jean Cocteau, pertanyents a la Biblioteca Històrica de la Vila de París, a la qual varen ser donats fa dos anys, es mostraran per primera vegada al públic el març a la Huerta de San Vicente, antiga residència d'estiu de la família García Lorca. La directora del patronat que gestiona la Huerta, Laura García Lorca, neboda del poeta, presentà ahir el cicle «La mirada de Cocteau», que a més a més de l'exposició inclou projeccions de pel·lícules i concerts. Amb La mirada de Cocteau, la Huerta de San Vicente homenatja l'artista francès, que guarda similituds en la seva trajectòria artística amb Federico García Lorca, ja que va ser poeta, dramaturg, músic i dibuixant i va tenir una gran influència en la seva època.EFE.

? Publicacions

Eulàlia Bosch Avui vespre es presenta al Casal Solleric de Palma el llibre El plaer de mirar d'Eulàlia Bosch, excap dels serveis pedagògics del MACBA. El llibre serà presentat pel cap de la secció de Cultura de Diari de Balears, Bartomeu Picornell. DdB.

Ecologia lingüística Els professors de la Universitat de les Illes Balears Antoni Artigues i Rosa M.Calafat han publicat el llibre Ecologia lingüística a Edicions La Busca. Segons es pot llegir a la contraportada «L'aculturació i la destrucció del món català és un fet que els mecanismes de socialització espanyols acceleren vertiginosament, sobretot a partir d'aquest darrer terç de segle. Els autors ofereixen al lector pautes i estratègies per analitzar i entendre des d'una perspectiva catalana la realitat que ens envolta». DdB.

? Arts Plàstiques

Miró La ministra de Cultura, Esperanza Aguirre, presentà ahir el quadre de Joan Miró, La casa de la palmera, que ha comprat el Govern per 543 milions de pessetes per al museu Reina Sofia, una obra del període inicial de l'artista adquirida a «un bon preu», segons destacà el director d'aquesta institució, José Guirao. L'oli sobre llenç de 65 per 63 centímetres representa una masia catalana, amb una palmera i un camp de feinejar, que Miró va realitzar el 1918, quan pintà principalment paisatges realistes del poble de Mont-roig, una etapa de la qual el Reina Sofia no tenia cap obra i culminà amb una de les seves creacions més emblemàtiques, La Masia, que pertany a la National Gallery of Art de Washington. EFE.

Wilfredo Lam Una obra mestra del cubà Wilfredo Lam, titulada La anunciación, va ser comprada ahir per 125 milions de pessetes pel Govern per al Museu Reina Sofia de Madrid en el decurs de la subhasta d'art llatinoamericà de Christie's a Nova York. «Estic molt content que Lam sigui al Reina Sofia a la vora del Guernica de Picasso» va dir Fernando Gutiérrez. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.