nubes dispersas
  • Màx: 17.52°
  • Mín: 8.69°
17°

Els embulls de la ministra envers Miró

Aquesta vegada la ministra Esperança Aguirre l'ha feta bona. La darrera endemesa es pot col·locar devora les seves més famoses ficades de pota (recordau que va demanar qui era aquella senyora que nomia Sara Mago, quan havia de conèixer el darrer premi Nobel José Saramago). Tot va començar dilluns, quan la comissió delegada per a Afers Culturals es va reunir a Moncloa sota la presidència d'Aznar. En sortir de la reunió, la ministra va afirmar que el president del Govern havia aprovat l'adquisició de La masia, el quadre de Joan Miró, per cinc-cents milions de pessetes «a una galeria» nord-americana.

Res més lluny de la realitat. Resulta que el quadre, que va adquirir Ernest Hemingway a Joan Miró i que la seva viuda va donar a la National Gallery of Art de Washington, no és a la venda. És natural, pertany a una institució pública que no ven peces de la seva col·lecció (vaja, com si el Prado ara es posàs a vendre goyas, velázquez i grecos).

Ahir, la cosa es va aclarir un poc més. Resulta que el quadre en qüestió és un Miró, però que du per títol La casa de la palmera i que la ministra Aguirre presentarà avui mateix. L'obra, que el Govern ha comprat a una galeria de Nova York, pertany a una colecció particular i ara s'ha posat a la venda.

Segons s'ha pogut saber, l'obra, una de les menys coneguda de l'artista català, posseeix una qualitat inqüestionable.
De segur que la ministra, a més del quadre, parlarà avui de l'adquisició dels immobles a Nova York i a Istanbul per a l'Institut Cervantes, i és que hi ha partides excedents en inversions culturals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.