algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Els estudis Disney celebren el 75è aniversari

Els estudis Disney celebren el seu 75è aniversari convençuts que la major companyia del món dedicada a l'espectacle li ha de donar les gràcies a un petit ratolí anomenat Mickey. «Esper que mai no hàgim de perdre de vista un fet... i és que tot va començar amb un ratolí», bromejava habitualment Walt Disney, creador d'aquest imperi.

No obstant, és un detall fàcilment oblidat a la vista dels gegantins beneficis generats per aquesta firma, valorats per damunt dels 22.400 milions de dòlars anuals.

Creats el 1923 pels germans Walt i Roy Disney, els estudis varen néixer amb la intenció de poder realitzar sis curtsmetratges de la sèrie Alice in Cartoonland mesclant imatge real i animació.

El capital inicial va néixer dels 200 dòlars que estaven en poder de Roy Disney i dels 500 que va enviar el seu pare Robert per ajudar els seus fills.

Actualment, els estudis Disney van més allà del camp dels dibuixos animats. El conglomerat del món de l'espectacle està compost per les productores d'imatge real Touchstone i Hollywood Pictures, a més del segell Miramax, especialitzat en projectes independents. També hi ha els grans parcs d'atraccions oberts a Califòrnia i Florida als Estats Units, Japó i França.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.