cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

La UIB homenatjarà Lorca, Aleixandre i Alonso

La Universitat de les Illes Balears retrà homenatge a Vicente Aleixandre, Dámaso Alonso i Federico García Lorca per commemorar el centenari del seu naixement.

La iniciativa de l'homenatge ha sorgit d'un grup d'alumnes de magisteri i del doctor Francisco Díaz de Castro.
Precisament va ser el doctor qui explicà que «s'ha intentat fer un programa on es desenvolupin els aspectes creatius dels tres. Darrerament s'han fet molts homenatges a Lorca i no hi ha dubte que aquest poeta és una figura que es pot reivindicar des de molts sectors, però el seu vessant creatiu és molt important, per això nosaltres centrarem les jornades en aquest aspecte de la seva vida».

Els actes duraran tres dies, començaran el proper dilluns i es desenvoluparan a l'edifici Sa Riera.
Per a l'ocasió s'ha convidat José Luis Bernal, professor de literatura contemporània a la Universitat d'Extremadura, que analitzarà «Vicente Aleixandre y la experiencia de la Vanguardia»; Francisco Javier Díez de Revenga, professor de la Universitat de Múrcia que analitzarà la revolució de Hijos de la ira de Dámaso Alonso; Pere Rovira Planas, que analitzarà a través de la conferència «Los hijos de la ira de Dámaso Àlonso» la tasca dels continuadors de Dámaso. El darrer dels convidats serà Antonio Jiménez Millan, professor de literatures romàniques a la Universitat de Màlaga, que explicarà la relació de Lorca amb els avantuardistes catalans a través de la conferència «Federico García Lorca y la experiencia de la vanguardia».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.