algo de nubes
  • Màx: 14.01°
  • Mín: 7.77°
13°

La nova heroïna lluita a Palma en català

«Mulan, la nova pel·lícula de Disney, s'estrena avui i se'n faran matinals per a escolars

La nova heroïna del cel·luloide arriba des de la Xina a Palma; és una petita gran guerrera alhora que dolça i plena de sentiments. El seu nom és Mulan i a més parla en català. Per amor a la seva família, filla de samurais, i per defensar el seus país dels atacs del huns, Mulan es talla els cabells i s'allista a l'exèrcit per suplantar el seu pare fent-se passar per un soldat Ping. Avui s'estrena a Palma el nou film de Walt Disney, Mulan, en el Multicines Portopí. Una bona oportunitat "i això que n'hi ha poques" de gaudir del cinema en la nostra llengua. Aquest és un dels actes emmarcats dins la campanya «La cultura a les escoles» que impulsa la Conselleria d'Educació del Govern balear. De moment, s'ha començat amb bon peu perquè abans de ser estrenada, 3.000 escolars ja s'han allistat a la guerra xinesa.

A la preestrena, que va tenir lloc ahir el matí, el director general de Política Lingüística, Jaume Gil, va manifestar que: «des del Govern, davant la bona acollida que va tenir l'any passat continuam en la mateixa línia, ja que ha funcionat molt bé, els resultats foren positius i confiam que anirà pel bon camí, ara ja són 3.000 els inscrits i podríem superar els 6.000». El Govern es fa càrrec del 50%, 250 pessetes per entrada. S'ha invertit 300.000 pessetes en la còpia i s'ha pagat quasi un milió a la Generalitat pel doblatge.

Els escolars que gaudiran de Mulan són de darrer cicle de Primària i primer de Secundària. Fins al mes de gener es farà una sessió diària matinal i després hi haurà cinc sessions en cartellera diàries, encara que no en català. El departament de Cultura de la Generalitat ha pagat 20 milions de pessetes pel doblatge. Aquest ha estat dirigit per Quim Ronda, les traduccions i adaptació han estat a càrrec de Joan Mateu i la música d'Albert Moraleda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.