algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Mor el poeta i novel·lista Fernando Quiñones

L'escriptor gadità Fernando Quiñones va morir ahir a l'Hospital Puerta del Mar de Cadis a causa d'una parada cardiorespiratòria per un agreujament del càncer que patia i pel qual rebia tractament des de feia dos anys. L'escriptor, de 68 anys d'edat, ingressà diumenge passat a l'hospital i ha estat acompanyat de la seva dona, Nadia Consolani, i dels seus fills.

Fonts de l'hospital explicaren que l'escriptor gadità ingressà a l'hospital per voluntat pròpia després de sentir-se malament. Quiñones, nascut a la localitat gaditana de Chiclana el 1930, era doctor Honoris Causa per la Universitat de Cadis i rebé diumenge passat el sisè premi especial Walter Tobagi a Venècia.

A més d'aquest guardó, la seva extensa obra narrativa i poètica ha rebut diferents guardons entre els quals es troba el premi Gil de Biedma per Las Crónica de Rosemond i l'Adonais per Cercanía de la Gracia.

Fundador de la revista Platero, aspirà com a finalista al Premi Planeta en dues ocasions amb La canción del Pirata i Las mil noches de Hortensia Romero. Entre les seves obres destaca Crónicas de mar y tierra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.