algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Les llàgrimes del firmament

Anit es veurà la pluja d'estels Lleònides

Anit tenim una cita amb el cel. I no fan falta aparells astronòmics. Només els ulls ben oberts i fugir de les zones de contaminació lumínica, és a dir, dels nuclis de població. Anit és l'ocasió per veure la pluja d'estels Lleònides, una pluja de meteorits que es produeix cada trenta tres anys, quan el nostre planeta blau travessa un núvol de partícules especialment denses.

L'hora estimada per al desenvolupament del fenomen era la mitjanit, però les darreres informacions apuntaven ahir que la pluja es podria avançar i tenir lloc a partir de les vuit del vespre. S'ha de tenir en compte que ens trobam geogràficament en la posició més favorable.

Les condicions meteorològiques, tot i la inestabilitat a les darreres hores de l'horabaixa d'ahir, apuntaven a una millora del temps que permetria gaudir d'un cel clar i d'una visió òptima de la pluja de meteorits, un dels esdeveniments més espectaculars, juntament amb els eclipsis de sol, que tenen lloc al firmament. L'activitat de la pluja es pot moure en un ampli espectre, no determinat pels científics, i oscil·larà entre els dos-cents i els deu mil meteorits per hora. L'observació serà més efectiva amb la mirada cap a l'est.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.