algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Cerquen un tresor milionari a l'illa xilena de Robinson Crusoe

Quatre picapedrers animats per la troballa «d'unes rares pedres grogues» feren ahir un forat en un camp de l'illa xilena de Robinson Crusoe a la recerca d'un botí pirata d'or i joies descrit com el més gran tresor en la història dels bucaners.

L'excavació, que s'inicià dissabte després d'una investigació d'anys, està dirigida pel caçatresors holandès Bernard Keiser. Keiser s'ha integrat en un grup nord-americà de Miami, que s'ha associat a uns xilens que tenen la documentació històrica.

Els diaris de Santiago de Xile creuen que el tresor podria ser de 10.000 milions de dòlars (devers un bilió i mig de pessetes), quantitat suficient per pagar un terç de l'actual deute extern de Xile.

El lloc on és cercat el tresor es diu Boca del escorpión.
Els treballs s'aturaren ahir quan els obrers trobaren un llit de pedres grogues, planes i irregulars, d'un diàmetre semblant al d' una pilota de futbol. «Sembla que algú les ha col·locades d'una manera molt acurada, com si tapassin alguna cosa», explicà el regidor Leonardo Rojas, que és a peu d'obra.

Segons els mapes i relats, el tresor va ser enterrat per navegants anglesos de final del segle XVIII després de ser arravatat a la Corona espanyola pels pirates britànics. Els espanyols l'havien obtingut saquejant els indígenes americans.

L'enterrament el pogueren fer només sis tripulants del veler anglès Unicorn, comandat per George Anson, més tard Lord Anson i duc de Soberton, que recalà allà l'any 1716.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.