muy nuboso
  • Màx: 11.46°
  • Mín: 7.77°
11°

Demanen que s'anul·li la venda d'un Van Gogh

El «serial» del quadre Jardí d'Auvers, de Vincent Van Gogh, entrà en un nou capítol en ser reclamada l'anul·lació de la seva venda, realitzada a París el 1992. En efecte, els hereus del banquer Jean-Marc Vernes, propietari del quadre, demandaren l'expropietari Marc Walter i els executors que el varen vendre el 1992 a la sala Drouot de París, segons el diari Le Figaro.

El diari afirma que els advocats de la família Vernes demanen la nul·litat per frau de la venda en subhasta pública del quadre. Al·leguen que a la data de la venda Jean-Claude Binoche, un dels subhastadors, no tenia fonament jurídic per substituir en el catàleg l'origen del primer propietari de l'obra, Amédée Schuffeneker, pel de Johanna Van Gogh, viuda de Theo Van Gogh, el germà del pintor.

La família Vernes demana el retorn del preu de compra del quadre, uns 1.500 milions de pessetes sense les despeses.
Aquest quadre de petita mida, realitzat per Vincent Van Gogh pocs dies abans de la seva mort el 1890, era considerat per alguns especialistes com «atípic» del període en què va ser pintat. Experts i investigadors independents mantenen diverses hipòtesis sobre aquesta obra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.