algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Educar els joves en la seguretat viària des del teatre

L'objectiu és arribar als joves i educar-los en temes de seguretat viària com l'ús del casc, el cinturó, la velocitat i fer una reflexió sobre la importància del trànsit en la societat actual. Amb aquesta finalitat, la Direcció General de Trànsit dins la campanya d'educació vial posà en marxa l'obra de teatre El otro y yo, representat per La comedia musical. Des d'ahir i fins el dia 13 de novembre l'Ajuntament de Calvià presenta aquesta obra als alumnes dels col·legis públics i tendrà lloc al Pavelló Galatzó i al mòdul esportiu de Son Ferrer.

El otro y yo narra les inquietuds i reflexions d'un jove a qui el preocupa el seu aspecte i la seva relació enfront als amics, la insatisfacció que sent li fa mostrar-se insegur i desitja ser diferent, ser un altre. La imatge del seu ideal sorgeix d'un mirall per intentar guiar-lo fins al canvi desitjat. Un canvi en el qual ser jove i conduir una motocicleta de forma temerària, vestir de forma especial, ser agressiu i egoista pot generar una efímera admiració en el seu cercle d'amics.

Les alternatives que li ofereix la imatge, falsament atractiva, xoquen amb la formació del protagonista. La imatge actua de forma desimbolta, atrevida i irresponsable: no respecta les normes i és imprudent. Sorgeixen unes confrontacions entre ambdós que fan que el protagonsita arribi al convenciment que aquest no és el seu camí i que ha de ser responsable amb ell mateix. La representació és a càrrec de Javier Gutiérrez i Jorge Lucas i està concebuda com un musical. Aquesta és una proposta didàctica que cerca noves vies d'accés als joves.

La Direcció General de Trànsit facilita als centres escolars té una fitxa pedagògica en la qual s'ofereixen continguts, activitats i recursos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.