nubes dispersas
  • Màx: 17.8°
  • Mín: 12.03°
16°

El Principal serà la seu del món dels ideals d'uns personatges «maleïts»

L'obra de Josep Pere Peyró s'hi representa des d'avui i fins diumenge

104912
Josep P. Peyró. | J.T.

«És una obra àcida, cruel en alguns aspectes i que combina el dramatisme i l'humor, una línia fronterera molt pròpia de l'autoria contemporània i una constant en totes les meves obres. Maleïts tracta del món dels ideals, dels valors i l'ètica d'una joventut que sembla que primer es vol menjar el món i després va en decadència. En cap moment no pretén ser una obra moralitzant ni retratar una generació, no hi ha judicis de valor sinó que simplement és una mirada a uns joves que visqueren la generació beat». Així definia l'escriptor i director mallorquí Josep Pere Peyró la seva obra Maleïts, que avui i fins diumenge es representarà en el Teatre Principal.

Vuit personatges surten a escena, «personatges que empren referents literaris però mal utilitzats. L'obra es divideix en dues parts, la primera són joves de 20 anys influïts per l'estètica i la generació beat que preparen un viatge a imitació dels relats d'aquest gènere. A la segona part, 15 anys després, veim en què s'han convertit aquests personatges».

Maleïts és un projecte de l'any 1993 que no veu la llum fins pel mes de febrer a Catalunya. «Quan la vaig acabar d'escriure era un projecte impensable. Ll'any 98 es posaren en contacte amb mi una sèrie de productors que volien posar en marxa un producte amb continuïtat per intentar completar la producció independent, una franja que no existeix. Em donaren la possiblitat de produir Maleïts i per mi ha estat un repte», afirmava Peyró, que manifestà que està molt satisfet de «poder accedir al públic mallorquí, al públic de ca nostra i tenia ganes de contrastar l'escrit i el rebut. A cada lloc el públic és diferent».

Els intèrprets, Jordi Figueres, Josué Guasch, Òscar Intente, Manuel Moncusí, Albert Ribalta, Pep Salvat Manuel Veiga i Lluis X. Villanueva, són actors reconeguts dins l'àmibit teatral català. «Dirigir vuit personatges sobre un escenari és dificil». Peyró, que fa deu anys va partir a estudiar a Barcelona, va manifestar la seva satisfacció pel bon moment que viu el teatre a Mallorca. «En aquests deu anys s'han fet passes de gegant, s'han obert centres, nous teatres, s'està formant a les escoles. És una lluita molt meritòria i s'estan fent grans treballs». També alabà la tasca de Pere Noguera en el Principal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.