muy nuboso
  • Màx: 18.7°
  • Mín: 11.39°
18°

Breus

• Llengua

Mèxic La Universitat Veracruzana de Xalapa (Mèxic) acull des d'ahir i fins dia 23 les segones jornades de difusió de la cultura catalana, organitzades amb la Conselleria de Cultura i el centre d'educació infantil i primària Octavio Paz de Barcelona, que treballa en l'intercanvi cultural entre Mèxic i Catalunya. E.P.

• Reconeixement

Paco López Diago L'escriptor Paco López Diago ha guanyat el premi Pere Quart d'Humor i Sàtira 1998, amb la novel·la L'home que no volia avorrir les dones. Aquest premi l'organitza l'Ajuntament de Sabadell i Edicions La Campana. EPR.

• Art

Museu del Prado El Cuaderno de Ajello, que reuneix una sèrie de dibuixos sobre una col·lecció d'escultures clàssiques adquirides per Felip V i Isabel de Farnesio entre 1724 i 1728, va ser presentat ahir al Museu del Prado. EFE.

• Patrimoni

Europa El director de la Divisió de Patrimoni Cultural del Consell d'Europa, José María Ballester, anuncià ahir a Segòvia que aquest organisme prepara el llançament d'una gran campanya sobre defensa del patrimoni cultural i natural, que es posarà en marxa cap a la tardor del 1999. EFE.

• Literatura

Kenize Mourad L'escriptora francesa Kenize Mourad, autora de la novel·la De part de la princesa morta defineix com «un viatge a través de la identitat, en una Índia fascinant i terrible, la seva segona novel·la, Un jardí a Badalpur. EFE.

Iegor Gran Jacobo Martínez de Irujo, comte de Siruela, presentà ahir en el Museu de les Ciències Naturals de Madrid la novel·la Ipso Facto, d'Iegor Gran, que recull les calamitats que pateix un paleontòleg amb la pèrdua del seu títol escolar. EPR.

Julian Marías parlà de Rosa Chacel L'escriptor Julián Marías assegura ahir que Rosa Chacel va ser «una de les millors escriptores d'aquest segle», perquè la seva obra «representa una literatura única i diferent, nova i original, i va definir l'autora com «una nina precoç de Valladolid que va ser quasi centenària» amb «una intel·ligència i una imaginació extraordinària que era capaç d'emprar per recrear la realitat». EPR.

Vázquez Figueroa Alberto Vázquez Figueroa afirmà ahir que li varen oferir guanyar el premi Planeta però que ell va rebutjar-lo. L'escriptor va dir que «al món de la literatura hi ha molts de figurins, gent que no se senten ni volen ser escriptors. No viuen de les novel·les sinó que viuen del conte. Es consideren escriptors pel fet d'haver escrit un llibre. L'escriptor també va dir que «no em cauen els anells per dir que la meitat de les meves novel·les són dolentes. Hi ha molta gent cega». EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.