algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

Descobriments

Troben una nova fossa prop de la tomba del primer emperador Una nova fossa, que conté escultures de pedra, fou descoberta a Xian (nord de la Xina), prop del mausoleu del primer emperador de la Xina, Qin Shihuang, anuncià ahir l'agència Xina Nova. Aquesta fossa té 120 metres de llarg per 110 metres d'ample, afegí la font. El mausoleu del primer emperador, descobert el 1974, revelà la presència d'un exèrcit subterrani de 7.000 soldats de terracota de mida natural, i tots diferents, esculpits fa més de 2.200 anys. A la fossa que acaba de trobar-se hi havia rombes de pedra units per fils de bronze que permetran fer una armadura per militars d'alt rang. Els arqueòlegs creuen que el lloc era una espècie d'arsenal funerari per a l'armament dels soldats de terracota. La fossa fou descoberta accidentalment en fer-se un pou per a la irrigació d'un hort. Les tres fosses de l'exèrcit subterrani excavades progressivament als darrers 24 anys són només una part de l'immens complex funerari construït al voltant del mausoleu de l'emperador, que regnà entre el 221 i el 209 abans de Crist.

Descobreixen 42 figures piramidals a Nicaragua Forces especials de l'Exèrcit de Nicaragua descobriren 42 figures piramidals a la reserva índia de blat de moro, 300 quilòmetres al sud-est de Managua, on sembla que hi hagué una ciutat dels chibchas, una de les quatre cultures indígenes (juntament amb les azteca, maya i inca) que poblaren Amèrica. Les figures estan formades per pedres romboides simètriques. El descobridor de la troballa explicà que havia navegat set hores per diversos rius i caminat algunes hores per una atapeïda vegetació abans d'arribar on eren les restes.

Identifiquen la capa de seda de Tutankamon Arqueòlegs d'una universitat holandesa han comprovat l'autenticitat d'una petita capa de seda que usà el faraó Tutankamon el dia de la seva investidura, quan només teina vuit anys. La capa simula una pell de lleopard, té flors brodades a la superfície, en forma d'estrelles, de fils daurats, vermells i blaus. Té una mida de 80 per 85 centímetres i du el nom de Tutankamon brodat. La capa és un dels cinc mil objectes trobats l'any 1922 a les cambres adjacents a la tomba.

Apareix un esquelet del sisè mil·lenni abans de Crist Un grup d'arqueòlegs austríacs ha descobert a Ratzersdofr, Baixa Àstria, un esquelet de l'Edat de Pedra. Les restes són més antigues que la mòmia de l'home de les neus descobertes fa anys en una vall alpina a la frontera entre Àustria i Itàlia. Les tombes prehistòriques trobades també contenen trossos de roba i objectes que varen pertànyer a les persones que allà s'enterraren. Els arqueòlegs també trobaren restes de diverses construccions de fusta de l'Edat de Pedra, així com dipòsits de metall de l'Edat de Bronze que contenien 48 barres circulars de coure, possiblement relacionades amb sacrificis rituals. També han aparegut restes d'una colònia romana com ara un conducte d'aigua de 150 metres, la qual cosa fa pensar als arqueòlegs que hi va haver una antiquíssima ciutat dedicada al culte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per cocu, fa dervers d'un any
no m'ha agradat aquest cosa gejgu3jtryuyyffrcreert3u4tiy3irdy4iuwetfuerftgeu
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente