nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Els Castellers de Mallorca actuen per primera vegada fora de l'Illa

Dissabte horabaixa la colla Castellers de Mallorca va conquerir una fita: convertir-se en el primer grup de la nostra Illa a aixecar castells fora de la nostra Comunitat. En aquesta ocasió carregaren una torre de sis i completaren un tres de sis, un quatre de sis amb pilar de quatre al mig i un pilar de quatre aixecat per sota.

La plaça de Bisbe Bonet del Serrallo, al barri mariner de Tarragona, va ser l'escenari de l'actuació de gairebé la totalitat d'aquesta colla, una de les dues que existeixen a la nostra Illa juntament amb els Al·lots de Llevant.

Els Castellers de Mallorca varen ser convidats pels Xiquets del Serrallo per actuar a les festes. Ja amb anterioritat havien treballat junts quan els mallorquins viatjaren a Àustria per fer de suport en les construccions de la colla catalana. Aquesta germanor entre les dues colles fou la base del sopar que hores més tard va tenir lloc al local dels Xiquets.

L'endemà suposava també una gran cita, ja que tenia lloc el XVII Concurs de Castells, un certamen que es realitza cada dos anys i on participaven els del Serrallo. Un cop més, els Castellers de Mallorca actuaren com a suport dels tarragonins i visqueren l'ambient d'una diada castellera a la plaça de toros de Tarragona.

Els Castellers de Mallorca, tot i que fa dos anys i mig que estan en actiu, debutaren oficialment a les festes de Sant Sebastià i de Sant Antoni d'enguany, amb actuacions a la plaça de santa Eulàlia i de Cort respectivament.

En l'actualitat, devers un centenar de persones conformen aquesta colla, entre els que aixequen castells i els músics que els acompanyen en les actuacions amb timbals, tambors i graelles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.