nubes dispersas
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

La tomba de Crist a Jerusalem amenaça d'enfonsar-se pel seu propi pes

El temple està apuntalat per bastides instal·lades fa cinquanta anys

La tomba de Crist en la basílica del Sant Sepulcre de Jerusalem amenaça d'enfonsar-se pel seu propi pes, segons afirma una parella d'experts britànics. El petit temple on es troba la tomba, coronat per una gran cúpula en el centre de l'església, està apuntalat per bastides d'acer instal·lades fa més de cinquanta anys, el 1947, per les autoritats mandatàries britàniques de l'època.

Però la façana oriental de la tomba no està sostinguda i comença a inclinar-se perillosament, expliquen Martin Biddle, professor d'arqueologia medieval de la Universitat d'Oxford, i la seva esposa Bertha.

Per a la major part dels cristians, a excepció dels protestants, en aqueix lloc, segons els Evangelis, va ser enterrat Crist després de la crucifixió i allà va ressuscitar.

Les parets dels temple són fines i sense murter i han de suportar l'enorme pes de dues cúpules i una balustrada.

La polèmica beatificació  

El papa Joan Pau II va fer ahir una crida a les poblacions de Croàcia i d'Europa per renunciar a la venjança, durant la beatificació del cardenal Stepinac, figura controvertida del passat nazi croata. El papa va convidar els pobles a netejar «la seva memòria de l'odi, de les rancúnies, de la set de venjança» cap als responsables dels «tres grans mals que marcaren el nostre segle: el feixisme, el nacionalsocialisme i el comunisme». Davant 300.000 persones reunides en el santuari de Marija Bistrica, a devers trenta quilòmetres de Zagreb, Joan Pau II va beatificar oficialment Alojzije Stepanic, arquebisbe de Zagreb durant el règime ustachi aliat d'Adolf Hitler.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.