algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Breus

• Llibres

Liber 98 La Fira Internacional del Llibre, Liber 98 reunirà, a partir d'avui a Barcelona, 800 empreses i editors del sector del llibre. El país convidat serà Brasil, per la qual cosa una trentena d'escriptors brasilers assistiran a les jornades. De la resta d'activitats destaca un homenatge a l'editor José Manuel Lara Hernández, fundador i president del grup editorial Planeta, i el lliurament del premi Boixareu-Ginest al llibreter de l'any a Francisco Puche Vergara, de la llibreria Prometeo de Màlaga. La fira, que es desenvolupà en el recinte de Fira de Barcelona, serà exclusivament professional i només s'hi vendran llibres durant la darrera jornada. EPR.

Imaginar per assumir el passat És necessari imaginar el que va succeir durant la colonització espanyola per poder assumir el passat, en opinió de la periodista peruana Fietta Jarque, per a la qual la seva novel·la Yo me perdono és «un manifest d'intencions de tenir pau amb un mateix». El llibre, publicat per Alfaguara, està ambientat en la primera meitat del segle XVII, prop de la ciutat de Cuzco, on, després de les guerres de la conquesta, es viu el xoc de cultures i costums. EFE.

• Exposicions

Chillida, a l'IVAM Escultures d'alabastre, fusta, formigó i acer d'Eduardo Chillida es reuneixen a l'exposició Chillida. Elogi del ferro, que serà inaugurada dijous en el Centre Julio González de l'Institut Valencià d'Art Modern. L'exposició està integrada per una cinquantena d'escultures monumentals, instruments i gestual. La mostra, segons el seu comissari, Kosme de Baraño, constitueix una oportunitat única de contemplar obres disperses en col·leccions públiques i privades d'Europa i Amèrica. EFE.

Joan Miró L'església de la Universitat de Santiago de Compostel·la acollirà durant tot el mes d'octubre la mosra Miró litògraf, de la Fundació la Caixa, que reuneix 75 litografies realitzades per Miró a la dècada dels setanta. L'Ajuntament de Santiago organitzarà activitats didàctiques paral·leles a la mostra adreçades als escolars, a les seves famílies i als ciutadans en general. Els objectius de l'àrea municipal d'educació són fer comprensible per als visitants el llenguatge Miró, aproximar aquella època a través de les litografies, estudiar el gravat com a sistema de reproducció d'imatges i apropar l'espectador a les qualitats expressives aconseguides per l'artista amb la tècnica litogràfica. EPR.

Bartomeu Amengual Amb el patrocini de Sa Nostra, Bartomeu Amengual va inaugurar ahir l'exposició Abstraccions en el Club Diario de Mallorca, integrada per fotografies aèries de Mallorca. Blai Bonet va escriure d'aquestes fotografies: «Els ulls que miren des dalt fan la troballa que el que veuen no és una vista ni un paisatge, sinó l'obra d'art en què l'home i la dona de Mallorca han convertit l'espai de la seva terra». DdB.

Martínez Torres A partir del dos d'octubre la galeria Dionís Bennassar de Madrid oferirà una exposició de Martínez Torres. Aquest escultor, nascut a Múrcia el 1947, amb un considerable currículum d'exposicions en diverses sales americanes i europees, exposa per primera vegada a Madrid la seva obra més recent i avantguardista. DdB.

• Subhastes

Documents inèdits del General Prim Dos centenars de cartes familiars firmades pel general Prim i més de 50 documents personals i militars se subhasten aquesta setmana a Barcelona en dues sessions, en el transcurs de les quals també es podran adquirir un Quixot editat el 1673 i una important biblioteca sobre la Guerra Civil. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.