algo de nubes
  • Màx: 16.64°
  • Mín: 7.61°
16°

L'organització del Premi Miquel Ballester destaca la gran qualitat dels premiats

Ahir horabaixa hi hagué a l'auditori municipal de les Escolàpies, de Sóller, l'acte d'entrega de premis del V Certamen de Piano del Premi Municipal de Música «Miquel Ballester i Serra» de 1998.

A l'acte assistiren un bon nombre d'enamorats de la música i en representació de l'Ajuntament la batlessa accidental, Isabel Alcover i la regidora de festes, Aina de la Penya. En representació de la família Ballester intervevingué en primer lloc el músic i científic Miquel Ballester Cruelles, ànima d'aquest tradicional certamen que, de forma emocionada elogià la «gran qualitat musical d'aquesta edició del Premi que ha estat sens dubte, i segons ha admès el propi jurat, la més elevada dels darrers anys». Ballester qualificà «d'intèrprets excepcionals i molt més que promeses» la guanyadora del premi Tramuntana, la jove bulgaresa resident a Palma Dina Nedeltcheva i el segon premiat Bernat Bordoy Riera, d'Alaró, lamentant que el premi «Sóller» hagués quedat desert.

També tingué paraules d'agraïment cap als patrocinadors i col·laboradors: Ajuntament de Sóller, Ajuntaments de Bunyola, Banyalbufar i Deià, Ferrocarril de Sóller, Grup Serra, Central Hispano i Banc de Santander.

El director del Ferrocarril de Sóller, Rafael Sierra, va fer entrega d'una placa al segon premiat mentre que la guanyadora del certamen va rebre el xec de 150 mil pessetes de part d'Isabel Alcover.

Com de costum, la família Ballester i Serra atorgà una placa commemorativa a una persona que hagi destacat pel seu suport al Premi. Enguany, aquesta distinció ha recaigut en Paula Bauzà, filla de l'exbatle de Sóller Joan Bauzà que «ressuscità» el Premi de Música durant el seu mandat. També la col·laboradora, Maria Bel Pons i Puig fou mereixedora d'una distinció per part de l'organització.

Abans que la guanyadora oferís un petit concert, Miquel Ballester recordà que el Premi «no va dirigit a cap sector concret sino que pretén promocionar la música en majúscules», en referència a la singularitat de les bases d'aquest concurs en les quals s'especifica que el jurat en cap cas no tindrà en compte el currículum de l'intèrpret ni el nivell de dificultat tècnica de les obres sinó la seva «dicció, interpretació, qualitat sonora i musicalitat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.