muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Octubre, mes d'Akira Kurosawa a Sa Nostra

El Centre de Cultura acollirà un cicle de sis pel·lícules representatives de l'obra del mític director japonès

Cada dimecres del mes d'octubre, els amants del cinema del gran director Akira Kurosawa tenen una cita en el Centre de Cultura de Sa Nostra. I és que, a partir de dia set, Sa Nostra ha programat un cicle dedicat a l'obra del director japonès desaparegut dia sis de setembre als 88 anys a causa d'una hemorràgia cerebral.

Rashomon (1950) és el primer títol del cicle. Serà dimecres 7 d'octubre a partir de les sis de l'horabaixa. Rashomon és una història del Japó medieval que obtingué l'any següent el gran premi de la Mostra de Venècia. Relata la història d'un assassí des de diverses perspectives. Els crítics asseguraren que és la millor dramatització de la incapacitat per descobrir sempre la veritat.

Dia 14 arribarà el torn de Perro rabioso (1949) a les sis de l'horabaixa i Los siete samurais (1954) a partir de les vuit. Perro rabioso és un retrat molt personal del Tòquio de la postguerra, amb tocs de neorealisme italià. Los siete samurais, que tracta sobre pobladors atemorits per una banda de lladres que contracta set lluitadors d'espasa per protegir-se. La cinta es convertí en model perquè Hollywood produís després Els set magnífics, protagonitzada per Yul Brynner i Steve McQuenn.

La quarta jornada, dia 21, només es projectarà una pel·lícula. Serà Ran, del 1985, la seva darrera gran obra. A causa de la seva durada, la projecció d'aquesta versió personal i lliure del mite del rei Lear començarà a les set de l'horabaixa.

Dia 28 d'octubre, i per posar fi al cicle, dues grans pel·lícules. La primera, a les sis de l'horabaixa, Trono de sangre (1957); la segona, Dersu Uzala (1975). Amb aquesta pel·lícula, Kurosawa recuperà el prestigi qüestionat en anteriors treballs, sobretot a Hollywood, i que l'arribà a provocar un intent de suïcidi. La Unió Soviètica li oferí el seu suport i finançà aquesta història sobre un caçador.

Billy Wilder, a punt  

Després del cicle dedicat al «Ford de l'Orient», Sa Nostra té previst repassar alguns dels títols bàsics de la filmografia d'un altre gran mestre: Billy Wilder. Aquest cicle, amb el qual Sa Nostra confirma la seva vocació de mostrar el millor cinema mundial, quedarà, però, per a l'any que ve. Llavors ja hauràn passat Samuel Fuller, Douglas Sirk, Vicente Minelli, Alfred Hitchcock...

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.