muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

La premi Nobel de la Pau Jody Williams, convidada del Club Ultima Hora dia 5

Jody Williams, premi Nobel de la Pau de l'any passat per la seva campanya internacional contra les mines antipersonals, serà la nova conferenciant del Club Ultima Hora. Williams, que serà presentada per Vicenç Ferrer, parlarà sobre La diplomàcia al món després de la guerra freda. La conferència tindrà lloc dilluns cinc d'octubre al col·legi de Sant Francesc a partir de les vuit de l'horabaixa.

El president del Club Ultima Hora, José Antonio Segurado, ressaltà la «personalitat excepcional» dels dos convidats. Segurado també va voler destacar que, en aquesta ocasió, el Club ha comptat amb el suport del Govern balear. «Quan vaig explicar-li la nostra intenció al president Matas es mostrà molt interessat des del primer moment», explicà Segurado, que comentà que per aquest motiu la consellera de Presidència, Rosa Estaràs, també acompanyarà Williams i Ferrer el dia de la conferència.

Amb la presència de la premi Nobel, el Club Ultima Hora referma la seva «enorme sensibilitat» respecte dels temes socials. Segurado recordà, en aquest sentit, que una altra premi Nobel, Rigoberta Menchú, fou una de les convidades de la passada edició del Club. «Sempre hem estat sensibilitzats pels més desfavorits i per temes que desperten l'interès internacional», apuntà Segurado, que també expressà la seva satisfacció pel fet que la futura conferenciant sigui una dona.

Segons l'ONU, hi ha 110 milions de mines antipersonals als camps i camins de 80 països en vies de desenvolupament. Les mines executen més de 500 víctimes a la setmana, 1.200 al mes, 26.000 l'any o bé, una persona cada 22 minuts, tant de dia com de nit. Són armes de destrucció massiva a càmera lenta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.