muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
15°

Música variada i de prestigi per a la tardor

Avui s'enceta el XIV Festival de Bunyola amb l'Amsterdam Loeki Stardust Quartet

104780
El director del Festival de Bunyola, Bartomeu Quetglas. | J.Torres.

Una oferta musical molt variada i amb intèrprets de gran prestigi internacional. Aquesta és la carta de presentació d'un festival que ja és força consolidat i que enguany arriba a la catorzena edició. Avui vespre s'enceta el XIV Festival de Música de Bunyola amb un programa de luxe. Amsterdam Loeki Stardust Quartet obre el festival a les 20.30 hores, que tindrà lloc a la casa de cultura de Bunyola. Un total de 10 concerts dels més variats estils, que se celebraran cada dissabte, ofereixen una oportunitat única de gaudir de la bona música.

El director del festival de Bunyola, Bartomeu Quetglas, va manifestar al respecte: «L'any 1985 vàrem decidir posar en marxa aquest projecte durant la tardor amb la finalitat de cobrir el buit que deixaven els festivals que se celebraven durant la temporada estiuenca. Des d'aleshores ençà s'ha celebrat ininterrompudament i enguany ja hem arribat a la XIV edició. Any rere any augmenta el públic».

L'objectiu del festival de música de Bunyola, segons Quetglas, és «oferir la màxima varietat possible: intèrprets locals, cada any hi ha el concert dels joves de Bunyola que estudien música, i intèrprets internacionals. Així mateix, hem intentat cobrir tots els estils, des de música medieval fins a la contemporània, des de solistes a la simfònica, així com música de cambra. Volem que tothom tengui una oportunitat de tenir una visió àmplia de la música i satisfer els gusts de qualsevol».

Quetglas considera que tots i cada un dels concerts són destacables dins el respectiu camp per la seva importància i qualitat. El dissabte dia tres d'octubre a la casa de cultura actuarà Ensemble B. El grup de joves Capel·la també són presents al festival el dia 10 d'octubre. Una de les actuacions que ja és tradicional dins el festival de Bunyola és el concert que l'Orquestra Simfònica de Balears, que oferirà en aquesta ocasió el proper dia 17 d'octubre a l'església parroquial.

Un dels concerts més esperats és el del dia 24 d'octubre a càrrec d'una de les figures de més prestigi mundial, la soprano Emma Kirkby i Christopher Wilson, amb el llaüt.

Un dels altres concerts que farà les delícies dels melòmans és el que Hopkinson Smirh oferirà dia 31 d'octubre. Es podrà escoltar el llaüt barroc. El director del festival va explicar que «probablement un dels concerts més entranyables i esperats pels veïns de la localitat és el que tindrà lloc el dissabte dia 7 de novembre a càrrec dels joves intèrprets bunyolins».

El dissabte dia 21 de novembre es donarà pas a l'actuació de l'Orfeó Universitari, acompanyat de la Coral Juvenil de les Juventuts musicals.

Sons medievals per la parròquia

Enguany se celebra el 750è aniversari de l'església parroquial de Bunyola i entre els actes que es duran a terme, la música serà un convidat d'excepció en aquest aniversari. El proper dia 14 de novembre a les 20.30 hores dins el marc del XIV Festival de música de Bunyola, el grup Tintagel farcirà l'església de música medieval. Una proposta adient per a l'ocasió. Semblarà com si es posassin les primeres pedres de l'edifici amb uns sons que es remunten a gairebé quan va néixer l'església parroquial. El festival es clausurarà el proper dia 7 de novembre a la casa de cultura amb The Brodsky Quartet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.