cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

«Cada dia sorprenem el públic, improvisam segons la gent que ve al teatre»

Paco Morán parla de «La extraña pareja» que representarà amb Joan Pera a Calvià

104800
Paco Morán i Joan Pera en un moment de la representació.

No pensen trair-se. La fidelitat està per damunt de tot i és que després de cinc anys de «convivència», d'aguantar-se un a l'altre, ja s'han convertit en una parella de «fet», i no tenen res d'estranya. Paco Morán i Joan Pera duran a Calvià dilluns La extraña pareja. Després de cinc anys de representació i èxits a Barcelona han decidit que això només era el principi d'una gran amistat i ja tenen projectes en comú, continuaran treballant junts. Óscar i Fèlix decideixen compartir pis després dels seus respectius fracassos matrimonials, aquesta és la base de la comèdia. Les anècdotes que tenen lloc dins la convivència que es dóna entre dos homes aconsegueixen crear unes situacions extraordinàriament còmiques. Paco Morán ens va parlar de La extraña pareja.

"Quina és la clau de l'èxit ?
"Hem de partir del fet que la comèdia és molt bona i això ja és una garantia. Però crec que també som una parella que funcionam molt bé i això es nota a l'escenari, en gests en una complicitat. A més, el públic ja ens coneix molt i la improvisació és una de les altres coses que més els agraden.

"Després de cinc anys encara sou capaços de sorprendre?
"Cada dia sorprenem el públic. Nosaltres ho tenim molt clar i sempre treballam segons la gent que ens ve a veure. Si al primer cop d'ull és gent seriosa doncs ens adaptam a ells. A més, cada lloc té una idiosincràcia diferent.

"Doncs, sou infidels al guió?
"En absolut, el guió és exactament el mateix però depenent del públic la comèdia pot durar 20 minuts més o menys. Es tracta d'afegir algunes paraules, alguns gests perquè hi ha certes coses que l'autor es va oblidar. La comèdia és sempre la mateixa, nomes es van canviant segons quins diàlegs i segons el dia i la gent.

"Tant de temps, no temeu quedar encasellat en el personatge d'Óscar?
"No. El meu lema és deixar el personatge a l'escenari. Tenc molt clar que ambdues coses s'han de separar i Óscar queda al teatre. És molt dolent que després de tants d'anys d'interpretació et quedin seqüeles.

"Se us escapa alguna cosa de la vostra «parella»?
"No, després d'estar tant d'anys plegats ens coneixem tant bé que sobren les paraules. Joan Pera és un magnífic actor i una excel·lent persona. Hem arribat a tenir un alt grau de complicitat a l'escena.

"Teniu en marxa el divorci?
"No ens divorciarem mai. La parella seguirà durant molta estona perquè ha funcionat tant bé que ja tenim en projecte dues obres més, La jaula de las locas i El Apagón.

"No pensau que ha arribat l'hora que Óscar agafi una granera?
"No!. Això és cosa de Fèlix. A més, a ell li encanta i s'està tan bé d'aquesta manera. Jo a ell li deix totes les tasques de la llar. Que sigui ell que passi l'aspiradora, el padaç, jo ja em dedicaré a les altres coses. La veritat és que parlàrem d'intercanviar-nos els papers però és que la gent ja està acostumada així.

"Quin són els vostres projectes immediats?
"Començarem una gira amb La extraña pareja per tot Espanya. A Mallorca vindrem probablement pel mes de maig de l'any que ve i hi estarem de quinze a vint dies.

"Vós ja coneixeu el públic mallorqui, que us sembla?
"El públic mallorquí sempre m'ha estimat molt. Vaig fer el meu debut a Palma al Teatre Principal amb l' Hora de la fantasia. És un públic molt animat i li agrada el teatre.

Ni amb tu ni sense tu. Dos actors, una parella, que han fet riure a tanta de gent i que encara tenen corda per molta d'estona. Dilluns, a les 22 hores, el poliesportiu de Calvia acollirà una estranya encara que entranyable parella.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.