algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
16°

Diada solidària amb Anantapur dia 4 d'octubre al castell de Bellver

La Fundació Vicenç Ferrer ha organitzat una diada solidària que pretén establir uns fons permanents per a la sequera que des de fa anys pateix la regió índia d'Anantapur i que es repeteix cíclicament cada dos o tres anys. La diada serà diumenge 4 d'octubre i tindrà lloc al castell de Bellver.

La jornada solidària comptarà amb la presència del creador de la Fundació, Vicenç Ferrer, que ve de l'Índia per recollir el premi Príncep d'Astúres a la Condòrdia que li han concedit enguany.

La Diada començarà a les onze i mitja del dematí i durant tot el dia hi actuaran els xeremiers i els grups Cucorba, Sis Som, Coanegra, Raidel, Capel·la, Maria Pau (de la Capella Mallorquina), Energeia i Ja t'ho diré. També està prevista la col·laboració de Sopa de Cabra, Raphel Pherrer, Guillem Sansó i Marina Rossell. Mentrestant, es faran diverses activitats, com una tómbola, venda de camisetes dissenyades especialment per a la diada pel pintor Pep Suari, venda d'objectes de la nostra Botiga Solidària, taules d'informació sobre la Fundació i sobre els apadrinaments, servei de bar i rifa d'un viatge a l'Índia, entre d'altres coses.

L'organització destaca que l'entrada a la diada serà lliure i gratuïta per a tothom gràcies a l'actuació desinteressada de tots els artistes i a les entitats que hi donen suport, entre els quals es troba el Govern balear, el CIM, els ajuntaments de Palma i de Calvià i el Grup Serra.

La coordinadora de la Fundació a les Balears, Dolors Cano, destacà que «la realització d'aquesta diada pot interessar molta gent, tant per la finalitat que persegueix com pel cartell de tots els grups que hi participen».

La pèrdua de collites causada per la sequera és un fet usual al districte d'Anantapur. Els qui en surten més afetats són els camperols sense terra i els petits grangers. El fons permanent per a la seguera pretén crear un fons a cada comunitat per assegurar un mínim d'un mes de treball per a dues persones de cada família; utilitzar el fons per pagar un mes de treball a les famílies més necessitades que es dedicaren al desenvolupament de la terra i crear un sistema que condueixi a l'autosuficiència i generi un sentiment de seguretat basat en una agricultura sostenible, per tal que el poble assumeixi la responsabilitat d'execució d'aquests i tots els programes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.