muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

Una exposició de desset artistes mallorquins obre l'Espai Mallorca

Destacades personalitats confirmen l'assistència a la inauguració del centre

340
Alguns dels promotors en presentaren les primeres activitats. | J. Morey

Una selecció d'obres de desset artistes mallorquins, feta per l'Associació Independent de Galeristes d'Art, inaugurarà demà l'Espai Mallorca, el centre de promoció de la cultura mallorquina creat a Barcelona en virtut d'un conveni entre el Consell Insular de Mallorca i la Generalitat de Catalunya.

Cada una de les galeries integrades a l'Associació ha seleccionat un artista i el llistat ha quedat de la següent manera: Josep M. Alaminos, Alícia Llabrés, Joan Riera Ferrari, Bàrbara Juan, Jaume Pinya, Eduard Vich, Horacio Sapere, Bernardí Roig, Rafa Forteza, Àngel Garcia, Joan Cortès, Xavier Llull, Joan March, Guillem Nadal, Jaume Prohens, Mario d'Ayguavives i Joan Soler-Rebassa.

Segons explicà ahir Damià Pons, president de la Comissió de Cultura i Patrimoni del CIM, destacades personalitats del món de la cultura i de la política ja han confirmat l'assistència a la inauguració de l'Espai Mallorca. Entre aquestes, es poden esmentar el cantautor Raimon, Vicenç Villatoro, novel·lista i director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya; Lluís Jou, director general de Política Lingüística; l'actor Pep Tossar, i Vinyet Panyella, a més de representants de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, la Institució de les Lletres Catalanes i l'Institut d'Estudis Catalans. En representació del CIM hi aniran la presidenta Maria Antònia Munar i els vicepresidents Pere Sampol i Cristòfol Triay, el president de la Comissió de Cultura, i Pere Muñoz, coordinador de l'àrea de Cultura.

L'Espai Mallorca disposarà d'un pressupost anual de 20 milions de pessetes que aporten les diverses institucions, empresses i associacions que integren el Consell de Coordinació: quinze milions el CIM, un milió i mig el Gremi d'Editors, un milió Di7 Grup d'Edició, un milió la Fundació la Caixa, mig milió la discogràfica Blau, mig milió el Foment del Turisme i mig milió l'Associació de Galeristes.

S'ha creat una Associació d'Amics de l'Espai Mallorca que amb les seves aportacions contribuirà a finançar-lo. El primer «amic» ha estat Joan Brossa.

L'Espai Mallorca vol ser una plataforma de promoció dels productes culturals mallorquins. Oferirà serveis de llibreria, música, productes artesanals, art, gastronomia, informació turística i activitats relacionades amb els aspectes anteriorment esmentats.

Programació
Fins a final d'any, les activitats previstes a l'Espai Mallorca són les següents. Presentacions de les novetats bibliogràfiques sobre gastronomia mallorquina; dels llibres apareguts al voltant del centenari de Llorenç Villalonga; del «Dietari d'un viatge a Terra Santa», de M. A. Salvà; de «Cave carmina, cape canes» i «Catàleg de matèries», de Bartomeu Fiol; de «La reintegració de Mallorca a la Corona d'Aragó», de G. Ensenyat»; de l'«Anuari Teatral 1998»; de «Balada de Guillem d'Efak», de Tomeu Mestre»; de «Febre alta», d'Antònia Vicens; de l'«Epistolari», de Joan Mascaró Fornés; de les novetats bibliogràfiques sobre història medieval; i el CD «Poemes» de Biel Mesquida. També hi haurà una exposició d'Hernández Pijoan.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.