algo de nubes
  • Màx: 20.39°
  • Mín: 12.82°
20°

Bertolucci presenta la seva darrera creació, «Besieged», a Sant Sebastià

El director assegurà a la premsa que «odii repetir-me com a creador»

El director italià Bernardo Bertolucci assegurà ahir a Sant Sebastià que odia repetir-se, per la qual cosa cada una de les seves pel·lícules és «una reencarnació».

Bertolucci parlà sobre la seva particular visió del cinema davant dels mitjants informatius després de la projecció per a la premsa de la seva darrera pel·lícula, Besieged, que va ser presentada oficialment ahir vespre, fora de concurs, a la secció oficial de la 46a edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià.

El prestigiós realitzador, que aconseguí nou Òscars amb L'últim emperador, assenyalà que cada vegada que s'enfronta a un nou projecte cinematogràfic intenta que sigui «diferent de l'anterior», ja que confessà que té «por» de fer «manierisme» de si mateix.

Afirmà que després de l'èxit assolit per L'últim emperador li proposaren fer-ne una segona part, sota el títol d'El primer emperador, oferta que va refusar perquè, segons va dir, «la història de la meva vida és intentar canviar»

Reconegué que, per aquesta «obsessió» seva pel canvi, l'interessen els directors que es dediquen a «reinventar el cinema», aquells que es demanen «què és el cinema», entre els quals va citar Martin Scorsese, David Lynch o Pedro Almodóvar.

El realitzador italià, autor d'altres grans films d'èxit com L'últim tango en París o Novecento, va opinar que el cinema viu actualment «una mutació», ja que «les coses estan canviant», una idea que té sempre present a la seva ment. «Abandonar-me a aquesta mutació que està passant en el món cinematogràfic» va ser una de les coses que Bernardo Bertolucci va tenir en compte a l'hora de pensar la seva darrera pel·lícula, Besieged, amb la qual retorna als orígens del cinema mut a través dels primers 20 minuts del metratge, que transcorren gairebé en silenci. En aquesta nova mutació del cinema situà el director la implicació de les noves tecnologies que, lluny de fer el cinema, el que fan, al seu parer, és «alimentar-lo».

Després de subratllar que ell no és «un purista», apostà per no oposar-se per sistema als efectes especials en el cinema, ja que tot depèn de com s'emprin.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.