algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

El festival de Toronto va tancar la seva edició més internacional

Després de deu dies de la desfilada d'estrelles de Hollywood i de la projecció d'unes 300 pel·lícules, un quart de les quals en estrena mundial, la XXIII edició del Festival Internacional de Toronto tancà les portes la nit del dissabte amb l'exhibició d'Antz un dels films més esperats.

Toronto va rebre enguany actors com Meryl Streep, Tom Cruise, Michael Caine o directors de la importància de Bernardo Bertolucci, fent que aquest festival internacional comenci a imposar-se com un dels mercats del cinema més importants després de Canes.

«Hi ha qui veu aquest festival com l'estrena de les grans pel·lícules de la tardor, amb el director i les estrelles presents», afirmà Piers Handling, director de l'esdeveniment, però negà que es tractàs d'una manifestació purament comercial: «Els més aventurers hi poden trobar pel·lícules que mai no podran veure en cap altra banda», va dir.

Per al públic, els preferits varen ser L'eternitat i un dia, del realitzador grec Theo Angelopoulos, i La vita è bella, de l'italià Roberto Benigni. La crítica destacà Central Station, del brasiler Walter Salles, Ós d'Or al Festival de Berlín, i Elizabeth, del britànic d'origen indi Shekar Kapur.

Enguany al festival es pogueren veure les noves realitzacions del cinema japonès a través de vint llargmetratges de temàtica diversa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.