cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Breus

• Cursos

Congrés de Filosofia El primer Congrés Iberoamericà de Filosofia, en el qual es reuniran per primera vegada en 500 anys un miler de filòsofs de parla espanyola i portuguesa amb el lema 1998. La comunitat filosòfica iberoamericana davant el canvi de segle, començarà avui a Càceres. El congrés, presidit pels reis d'Espanya, permetrà als filòsofs plantejar-se «si té sentit constituir una comunitat filosòfica iberoamericana», segons explicà Reyes Mate, director de l'Institut de Filosofia. EFE.

L'orde del Císter El Congrés Internacional sobre Mística Cistercenca, que tindrà lloc a Àvila del 9 al 12 d'octubre, és la principal manifestació prevista per a la Conferència Regional de Comunitats Cistercenques per commemorar el novè centenari de la fundació de l'orde. Aquesta serà la primera vegada que s'analitzarà l'aspecte místic de l'orde dels denominats monjos blancs i, a falta d'un mes per realitzar el congrés, el Centre Internacional d'Estudis Místics ha rebut més de setenta sol·licituds de matrícula procedents tant de l'Estat espanyol com d'altres països europeus. Els principals assumptes que es tractaran en aquesta trobada internacional són la mística, segons l'exposen en els seus escrits els grans autors, monjos i monges cistercencs, de quina manera la visqueren en les seves manifestacions més vitals i personals, i com l'encarnaren en la vida de cada dia dins de les seves comunitats i en la projecció social de les seves activitats. EFE.

• Arqueologia

Descobriment iber Un grup d'arqueòlegs ha descobert un altar on es realitzaven sacrificis en el poblat iber de Calafell (Tarragona). Aquest altar es diferencia dels ares domèstics que s'han trobat fins ara en altres poblats perquè té unes dimensions molt grosses. Està datat entre els segles IV i III a.C. Aquest descobriment fa pensar als arqueòlogs que «de vegades, i puntualment, podia reunir-se tot un poblat per fer front comú o demanar alguna cosa, independentement dels sacrificis puntuals». E.P.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.