cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
13°

El Consell destina 56 milions a la rehabilitació de patrimoni històric

Dues exposicions culminen el Pla de castells i de patrimoni eclesiàstic

104760
Els grafits de Santueri han estat una de les troballes més interessants del Pla de castells.

La Comissió de Cultura i Patrimoni del Consell Insular de Mallorca va aprovar divendres un pressupost de cinquanta-sis milions de pessetes per a la rehabilitació de béns patrimonials amb valor historicocultural.

Poden optar a les ajudes que concedirà la institució els projectes de restauració de possessions amb valor històricocultural no destinades ni a l'agroturisme ni al turisme rural; la rehabilitació de molins fariners, fortificacions costaneres, arts plàstiques i sumptuàries adherides als edificis (bàsicament retaules), les actuacions i estudis previs a una intervenció i les excavacions i prospeccions arqueològiques.

D'altra banda, per fer memòria de les actuacions realitzades en el Pla de castells i en la recuperació del patrimoni eclesiàstic dels segles XIII i XIV, el CIM ha signat un conveni amb el Col·legi d'arquitectes per a la realització de dues exposicions.

La dedicada al Pla de castells suposarà la culminació de la seva redacció. L'exposició tractarà sobre la realitat física dels castells, tant la natural (l'espectacularitat física dels seus emplaçaments i els valors ambientals) com l'artificial (l'obra arquitectònica, l'efecte del pas del temps des que va ser bastida i els plans per contrarestar els seus efectes). També tractarà sobre el seu significat, tant d'aquell que els atribueix la llegenda com dels que es pot descobrir mitjançant l'estudi científic dels vestigis que han romàs.

La presentació se servirà de la figura de l'arxiduc Lluís Salvador, autor de l'únic tractat important del conjunt dels castells abans de la confecció del Pla de castells del CIM.

En aquesta mostra s'oferirà una doble visió: la de la realitat de cada castell per si mateix com a objecte d'interès; i la de cada disciplina científica emprada en la redacció del pla.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.