algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.9°
10°

L'exposició Estació Ciència «posarà el visitant en la pell del científic»

La natura i la vida, a l'abast de tothom fins dia primer de novembre

L'Estació Ciència, l'exposició itinerant sobre la història de la vida i el nostre entorn que ha organitzat la Fundació la Caixa, fou inaugurada ahir pel delegat de la Caixa a Balears, Francesc Conrado de Villalonga, el vicepresident de l'entitat, Alejandro Plasencia i el director del Museu de la Ciència de Barcelona, Jorge Wagensberg, promotors de la iniciativa. L'acte de presentació, que començà amb una documental audiovisual introductòria, comptà també amb la presència del director general d'Educació, Francesc Romero, qui manifestà la seva satisfacció i agraïment als quals han fet possible el projecte.

La mostra científico-cultural, una estructura inflable de 600 metres quadrats i instal·lada al carrer de Capità Salom, a Palma, romandrà oberta fins al dia 1 de novembre. Aquest museu itinerant té una «audiència universal»; està dirigida a tots el públics i l'únic requisit que s'exigeix és la curiositat científica, l'afany de coneixement i la recerca de respostes a les preguntes.

«Posar el visitant dins la pell del científic», aquest és l'objectiu de l'Estació Ciència, segons indicà Jordi Wagensberg, director del Museu de la Ciència de Barcelona i catedràtic de Físiques. Wagensberg explicà que aquest projecte no pretén substituir l'escola sinó complementar-la amb un sistema educatiu «diferent» basat en la «interactivitat, física, mental i emocional». «Es tracta de transmetre coneixement mitjançant, no un text, una paraula o una imatge sinó oferint la pròpia realitat», aclarí el físic de Barcelona, qui assegura que en aquest cas, l'element transportador del coneixement és el «fenomen real».

L'Estació ofereix al públic, mitjançant 40 mòduls interactius, dos àmbits de contingut. Per una banda la història de la matèria "uns 15.000 milions d'anys", i de l'altra les lleis de la natura, il·lustrades amb experiments i tot tipus de mostres que reprodueixen a petita escala els descubriments dels grans físics i inventors.

L'envelat de l'Estació Ciència té previstes diverses activitats educatives, visites concertades amb col·legis i gent gran i arribarà, de moment, a les grans capitals ja que les dificultats del seu trasllat (es necessiten uns 14 trailers) només permet 5 ó 6 itineraris anuals. Tot i això, s'està estudiant la manera de fer arribar el museu al màxim nombre de persones, incloent la resta d'illes Balears, i es preveu rebre més de 40.000 visites.

Lleis i vida

Als fenòmens naturals s'esbrinarà com es forma un núvol, perquè un globus aerostàtic puja i baixa i què és la marea. S'expliquen les causes dels volcans i dels llamps així com 20.000 milions d'anys a partir del Big Bang. A la vida, el viatge és de 600 milions d'anys i el visitant gaudirà de l'empremta gota d'aigua, saber que els arbres es barallen per arreplegar la llum i que els peixos no suren perquè sí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.