muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
16°

La ramaderia de Son Rossinyol debuta a Inca

Set vedells-toros de tres anys nascuts a Mallorca participaran en una correguda demà horabaixa

La ramaderia de Son Rossinyol, l'única mallorquina, debuta demà a la plaça de toros d'Inca, en una correguda en la qual s'ha confirmat la participació del torero a cavall Jaime Rosselló, a més de la presència d'alguns vedelladors encara no determinats. Set vedells-toros de tres anys són els elegits per a la presentació en societat.

La ramaderia de Son Rossinyol va néixer ara fa vuit anys, quan el seu propietari, Tomeu Pons, va comprar al torero Dámaso González trenta-set vaques i un semental, que procedien de Domènech.

Des d'aquell primer moment, la ramaderia ha augmentat fins arribar als mes de dos-cents caps de bestiar amb què compta a hores d'ara. «Abans d'aquest debut oficial, hem fet dues vedellades a Alcúdia i dues més a Muro, a més d'una correguda amb tres vedells a una festa de Felanitx on tallaren cinc orelles», explica Pons.

Juan Subirés és, des de fa quatre anys, el majoral de la ramaderia Son Rossinyol. Ell és l'encarregat d'alimentar i cuidar el bestiar. Fa pasturar i córrer els toros pel camp, per tal de mantenir-los forts i en forma. La nit els recull i els dóna la ració diària de pinso.

La ramaderia de Son Rossinyol pertany a l'Agrupació Estatal de Caps de Bestiar Braus. «Són toros amb molta potència i força, i així ho demostra el bon resultat obtingut amb les vedellades que hem fet. Es poden posar al nivell de qualsevol ramaderia de la Península», afirma el propietari.

Els set vedells-toros que participen a la correguda de demà són tots nascuts a Mallorca. El seu pes oscil·la entre els 450 i els 500 quilograms. Tres ja han estat portats a Inca, mentre que els quatre restants romanen encara als terrenys de Son Rossinyol, separats de la resta de la ramaderia. Un dels bous, fins i tot, es trobava ja ahir tancat al corral de la finca, a l'espera de ser traslladat també a la plaça de toros on se celebrarà la corrida. «Cap d'aquests vedells-toros no té nom encara, ja que no és costum batejar-los abans que compleixin els quatres anys i passin ja a ser considerats plenament toros», comenta el majoral.

La possessió de Son Rossinyol, de la qual cinquanta hectàrees estan destinades com a terreny per a la ramaderia, compta també amb una plaça de toros pròpia. «A la plaça feim algunes festes per als amics on temptam les vedelles, la qual cosa ens permet esbrinar si són braves i es poden destinar a la cria», explica el propietari de la ramaderia. D'aquesta manera, durant el dia, les vaques pasturen amb el semental per tal de garantir la procreació que permeti el creixement del nombre de caps de bestiar, d'entre els quals, tots els toros que neixen es destinen a les corregudes.

Demà horabaixa aquesta ramaderia mallorquina de Son Rossinyol té una prova de foc a la plaça de toros d'Inca per demostrar el seu nivell i la seva qualitat davant l'afició taurina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.