cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

Breus

• Exposicions

Chillida al MACBA L'escultor basc Eduardo Chillida assistirà dimarts a la inauguració del mural mosaic Barcelona, que ha creat especialment per al Museu d'Art Contemporani de la ciutat (MACBA). Es tracta d'un mural de 15'5 per 6 metres construït en formigó refractari i pintura d'òxid de coure. A l'acte d'inauguració de l'obra, que ha estat cedida al MACBA per la Sara Lee Corporation, hi assistiran el conseller de Cultura de la Generalitat, Joan Maria Pujals, i el batle de Barcelona, Joan Clos.EPR.

Rolf Schaffer L'escultor Rolf Schaffer, que viu a Mallorca fa 35 anys, inaugurarà el 26 de setembre a la galeria Joanna Kunstmann de Santanyí l'exposició d'una sèrie d'esteles realitzades en basalt i pedra de Binissalem i altres escultures de mida major fetes en marès. Shaffer treballa en un projecte al qual ha donat el títol d'Equilibri. Vol realitzar cinc escultures en cinc indrets d'Europa: Cala Santanyí, Bensberg, Wolgograd, Finlàndia i Irlanda. Aquestes esteles són indicadors del projecte: senyals que, de manera espiritual, uneixen els punts cardinals entre si. DdB.

Picasso a Horta El Centre Picasso d'Horta de Sant Joan (Tarragona) inaugurarà avui una exposició de 17 quadres del pintor creats durant la seva primera estada a la localitat, del juny del 1898 al febrer del 1899. Les obres, que han estat cedides pel Museu Picasso de Barcelona, corresponen a l'etapa d'aprenentatge de l'autor. L'exposició, que es podrà visitar fins el 19 d'octubre, també ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i la Conselleria de Cultura. EPR.

• Publicacions

Punt i apArt Ahir es va presentar el número zero de la revista Punt i apArt, que edita l'Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears. Aquesta publicació pretén ser un lloc d'informació i de debat per als artistes i la gent interessada en l'art des de l'òptica i la vivència de l'artista. L'acte va tenir lloc a la seu d'ARCA, on s'exposaren dibuixos de Joan Trujillo que han estat publicats al número zero. Àngel Terron va realitzar una lectura de poemes en memòria del poeta Andreu Vidal. DdB.

• Institucions

Patrimoni de la humanitat El grup de ciutats espanyoles declarades Patrimoni de la Humanitat establirà vies de cooperació amb la Unesco i el Consell d'Europa, segons es va decidir ahir en la denominada Declaració de Seggòvia, feta amb motiu de la celebració del cinquè aniversari de la creació d'aquest col·lectiu. La declaració va ser signada pels batles d'Àvila, Càceres, Còrdova, Salamanca, Santiago i Toledo. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.