algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Breus

• Escultura

Guanyadors al certamen de sa Coma El primer certamen d'escultura a l'aire lliure de sa Coma ha estat guanyat per la maqueta presentada per Catalina Bauçà i Maria Isabel Riera. L'obra guanyadora, que encara no té títol, està formada per tres pilars units per cables. Un cop realitzada, l'escultura tindrà una altura de dos metres. És previst que sigui instal·lada en l'avinguda de les Palmeres. M.F.

• Literatura

Baulenas, premi Carlemany de novel·la Lluís Anton Baulenas i Setó va resultar ahir guanyador del V premi Carlemany de novel·la, amb El fil de Plata. El guardó, dotat amb 4.000.000 de pessetes, li va ser concedit per un jurat integrat per Miquel Alzueta, Elidà Amigó, Joan Carreras, David Castillo i Gabriel Janer Manila, guanyador de l'edició de l'any passat. La sinopsi de l'obra és la següent: Dos nois i una noia que han nascut el mateix dia del 1914 i que pertanyen a mons socials molt diferents es coneixen a partir d'un concurs de ràdio quan tenen devuit anys. És l'inici d'una forta amistat que comença alhora que la República i que es veu trencada per la Guerra Civil espanyola. Només la promesa de retrobar-se anys més tard, en un lloc i en una data en concret, dóna l'esperança que coincideixin una altra vegada després que la història els hagi portat a punts diferents. Amb aquesta obra l'escriptor ha volgut tractar la peripècia vital de tres protagonistes anònims de la guerra i fer una mena d'homenatge als joves que van viure el trencament que significa un esdeveniment com aquest. DdB.

Bertelsmann a Barcelona Els ducs de Palma, Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarín, inauguraren ahir a Barcelona la nova seu del grup editorial Bertelsmann, un edifici situat en la travessera de Gràcia i el carrer Muntaner, de 10.000 metres quadrats, i on es reuneixen totes les empreses del grup: Círculo de Lectores, Cercle de Lectors, Debate, Lumen, Plaza & Janés i Universo Musical. Unes 500 persones assitiren a l'acte, entre els quals destacaven la ministra Esperanza Aguirre; el president de la Generalitat, Jordi Pujol; el batle de Barcelona, Joan Clos, i el director de la Real Academia Espanyola, Fernando Lázaro Carreter. L'acte es realitzà amb normalitat. El nou edifici, en el qual treballen 450 persones, ha estat reformat per l'arquitecte Martin Weischer. Amb motiu de la inauguració de la seu, avui es realitzaran a l'auditori de l'edifici quatre taules rodones sobre Cultura i idioma a la recerca de nous territoris, El senyor Guttenberg inicia la conquesta de la Xarxa. Entre d'altres personalitats intervendran Jon Juaristi, Juan Luis Cebrián, Pedro Casals i Francesc Parcerisas. Una lectura poètica a càrrec de Tomás Segovia clausurarà aquesta jornada. DdB

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.