algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
14°

Troben petjades de dinosaures a Alaska

Diversos científics nord-americans descobriren recentment a Alaska una inèdita sèrie de petjades que suggereixen que els dinosaures poblaren l'Antàrtida entre 90 i 110 milions d'anys abans de la nostra era, segons anuncià la Universitat d'Alaska.

Les petjades pertanyen a cinc espècies diferents de dinosaures i foren trobades aquest estiu en tretze llocs allunyats sobre un perímetre d'un centenar de quilòmetres de la costa de Colville (nord), precisà el principal autor del descobriment, Roland Gangloff, de la Universitat d'Anchorage.

Fins aquesta troballa, només s'havia identificat un únic rastre de dinosaure a la regió. «Ara sabem que els dinosaures poblaren en massa Alaska, i molt abans del que indicaven els nostres treballs precedents», explicà.

La petjada més important descoberta aquest estiu fa 45 centímetres i representa tres dits que varen pertànyer a un dinosaure carnívor, probablement membre de la família dels tiranosaures. La resta de petjades podrien pertànyer tant a espècies vegetarianes com a carnívores, dotades de banyes i de closca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.