muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
13°

Els internautes, satisfets amb els plans de descompte de Telefònica

Podran beneficiar-se de rebaixes de fins un 50%

El president de l'Associació d'Usuaris d'Internet (AUI), Miguel Pérez Subías, valorà ahir «molt positivament» els nous plans de descompte de Telefònica per als usuaris d'Internet i afirmà que devers 120.000 usuaris podran beneficiar-se de descomptes de fins un 50 per cent, depenent de l'oferta que escullin, de l'horari i del temps que romanguin connectats.
«El més important és el canvi d'actitud del Ministeri de Foment i de l'operadora telefònica davant aquest problema que afecta milions d'usuaris», declarà Pérez Subías, que afegí que les noves propostes de l'operadora «no són exactament els productes que demanam a Telefònica però coincideixen amb les necessitats dels usuaris que li comunicam».
En aquest sentit subratllà que «les noves ofertes donen una resposta urgent a l'usuari particular, són senzilles i aplicables des del primer minut i donen a l'usuari la possiblilitat d'escollir». A més, l'AUI espera que tant l'operadora com el Ministeri procurin que s'aprovin i que puguin ser posades en marxa ràpidament.
Pérez Subías considera que Bononet (abonaments de consum de 10, 30 o 100 hores, enre les 20 i les 8 hores i tot el cap de setmana i amb tarifació per segons) «soluciona el problema de la majoria dels usuaris d'Internet que es connecten per la nit» i afegí que «aquesta oferta resulta encara més avantatjosa entre les 20 i les 22 hores i els dissabtes al matí».
Pel que fa a Masternet (descomptes d'entre un 15 i un 30 per cent, depenent del nombre d'hores i en el mateix horari), el president de l'AUI estimà que seria més adequada per als grans usuaris, tot i que assenyalà que en aquests nous plans de Telefònica no s'ha pensat en els usuaris d'Internet durant «l'horari d'oficina», en l'ús professional de la xarxa.
Pérez Subías afirmà que ara és precís superar els tres obstacles que es presenten per arribar a la tarifa plana: la definició d'un marc regulador l'elecció d'una tècnica qualificada per separar la veu i les dades en les centrals telefòniques i el desplegament de les infraestructures. En la seva opinió, els dos primers obstacles podrien superar-se a principi d'any, tot i que reconegué que «és difícil determinar terminis en aquesta qüestió».
L'Associació considera que l'obtenció de la tarifa plana és un projecte en què han de participar tots els actors implicats: usuaris (a través de les diferents associacions), operadors, administració, la comissió del Mercat de Telecomunicació, partits polítics i proveïdors d'accés. Per això l'AUI els presentarà les principals propostes i problemes sobre la tarifa plana a la reunió convocada per al proper 23 de setembre a Barcelona, on seran presents representants de tots aquests sectors.

Preus i preus

Amb les tarifes vigents, 60 minuts de connexió en hora punta i normal costen 270'55 pessetes i en horari reduït, 105'42. A partir d'ara, amb el pla Bononet 10 hores passen a 160 pessetes; amb el de 30 hores, a 133'33; i amb el de 100, a 130 ptes. Amb el pla Masternet una hora en horari punta i normal passa a 229'97 pessetes i en reduït, 89'61. El pla Bononet és per dies laborables de 20 a 22 hores (horari normal) i els dissabtes de 8 a 14 hores (horari punta). El Masternet es pot utilitzar els laborables de 20 a 22 hores (horari normal) i els dissabtes de 8 a 14 (horari punta).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.