muy nuboso
  • Màx: 17.8°
  • Mín: 12.03°
17°

El cel de la badia de Palma, tenyit de vermell

87336
Focs d'artifici per encisar els ciutadans. | J. Torres.

Ahir, tot no ser dia festiu en el calendari laboral, l'ambient que es vivia als voltants de l'església de Sant Miquel convidava a la festa. De fet, els jocs infantils del matí varen ser molt animats. Joanet de sa Calatrava ja tenia un públic fidel després d'un parell de dies d'actuar a la plaça Major. Així, l'il·lusionista de cada dia havia de fer números nous per no repetir els dels dies abans davant del públic més menut, que és d'allò més exigent pel que fa als espectacles que són per a ells.

A l'horabaixa, el caire festiu es va revifar amb el ball que es va celebrar a la plaça Major amb Balls i Tonades de Mallorca. El mateix grup que va ballar l'oferta durant l'ofici en honor de la Mare de Déu. La missa solemne va tenir lloc a l'església de Sant Miquel amb l'assistència de la corporació municipal i altres autoritats. Durant tot el dia, un devessall de gent entrava i sortia d'aquest temple del centre de la ciutat per saludar i venerar la imatge de la Mare de Déu.

Ofici religiós

Però la cosa no va acabar aquí. En acabar l'ofici religiós, la Banda Municipal de música de Palma va oferir un concert a la plaça de la Mare de Déu de la Salut, un concert que els feligresos d'àquesta parròquia esperen amb ansietat per acabar les festes de la patrona de Palma.

En aquesta ocasió, el privilegi de cloure les festes va ser per a la Nit de Focs Salut'98, que es va fer al Parc de la Mar.

Ciutadans vinguts de tots els indrets de Palma arribaven en estols al Parc de la Mar ben prestet, per gaudir d'un lloc privilegiat per veure els castells que havia muntat i ideat la Pirotècnia Arnal S.A. Molt d'ells varen seguir les indicacions que havia fet l'Ajuntament i varen optar per anar-hi a peu o emprar el transport públic. Quan no eren les nou i quart, tots els indrets que l'Ajuntament havia indicat per veure el castell estaven estibats... però no tant com per Sant Sebastià. De fet, la Policia no esperava les dues-centes mil persones que, diuen, acudiren a la nit del patró de Palma. La xifra d'ahir va ser sensiblement inferior i el nombre es podria situar entorn de les cent mil, encara que se sentiren valoracions de fins 150.000.

El efectius de la policia treballaren a fons per evitar el col·lapse de la ciutat, com va succeir per Sant Sebastià. Es registraren alguns embossos a les Avingudes i passeig marítim, però pocs importants.

Amb la situació controlada, la gent esperava els focs. Amb una puntualitat gairebé britànica començarien vint minuts en què el color i l'espectacularitat s'ensenyoriren de la badia de Palma. 1.623 quilos de material pirotècnic servirien per dibuixar volcans, espigues d'or blanc, palmeres,... Un dels moments més esperats va ser quan el cel es va tenyir de vermell en honor del Reial Mallorca.

L'apoteosi final va ser molt celebrada pels milers de persones que es concentraren per admirar el muntatge. Una gran mamballeta dels assistents va cloure l'espectacle per terra. I és que varen ser moltes les barquetes que, aprofitant la bona mar, optaren per veure els focs des de l'aigua. En acabar, feren sonar les sirenes. La festa havia acabat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.