cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

Breus

• Fracàs «pirata» a l'Internet Ho han intentat més de set mil pirates informàtics, però no ha estat possible. Xerrram de la violació de la pàgina d'Internet creada per una empresa hongaresa que oferia cinc mil dòlars (devers set milions i mig de pessetes) a qui aconseguís penetrar a la pàgina i modificar-ne el text. Els més de 450.000 visitants de tot el món intentaren, durant quatre mesos, trencar el secret i les mesures per protegir la pàgina. Missió impossible.


• Pobres i 4 pics més grassos Els espanyols de les classes socials més baixes i amb un menor nivell cultural són quatre vegades més grassos que els rics, segons un estudi. El sedentarisme i l'excessiu consum d'aliments rics en greixos són les causes d'aquesta situació. El poc temps que es dedica a preparar el menjar, el treball en torns que provoca un desordre d'horaris, passar molt de temps fora de casa i la incorporació de la dona al treball són alguns dels factors responsables que l'alimentació no sigui l'adequada.


• Un degà amb molta marxa El degà d'Alemanya celebrà diumenge a Zweibruecken el seu 110è aniversari, amb un glop de vi escumós, moltes flors i el seu plat preferit: pilotes amb puré de patates. Els convidats a la festa quedaren desconcertats quan arribaren a l'apartament de la família i trobaren l'home assegut en un sofà davall un pòster de les Spice Girls. No pensàssiu malament del pobre senyor, que no és tan modern. Cal explicar que el padrí comparteix habitació amb el seu besnét, de 18 anys.


• Gran Canària s'enfonsà L'illa de la Gran Canària podria haver-se enfonsat devers mil metres, segons la hipòtesi de l'equip científic del vaixell oceanogràfic Hespérides, que començarà avui un estudi exhaustiu dels fons marins de l'arxipèlag. La hipòtesi del treball es basa en el descobriment recent d'un volcà submarí, de devers 500 metres d'altitud i a devers 2.500 metres de profunditat, situat a la meitat de la falla que separa les illes de Gran Canària i Tenerife. u El futur: operar per xarxa
Tornant a Internet, però aquest pic sense parlar de pirates. Les operacions mèdiques a través d'Internet seran un fet abans que acabi el segle, segons una experta. En aquest sentit destacà que, tot i que de forma experimental, els metges podran controlar un robot per efectuar operacions quirúrgiques a través de la xarxa que també comptarà amb videoconferències i la realiat virtual.


• El «fast-food» fa diabetis Els experts han detectat un augment en el nombre de diabètics del tipus II, no insulinodependents, a causa del canvi d'hàbits alimentaris a favor dels menjars ràpids. Les investigacions suggereixen que un milió i mig d'espanyols pateixen aquest tipus de diabetis, que acostuma a aparèixer a partir dels 40 anys i que guarda una estreta relació amb l'obesitat. Es calcula que el 80 per cent dels obesos són diabètics i s'ha demostrat que el risc de desenvolupar aquest tipus de diabetis és gairebé tres vegades superior en pacients obesos que en persones que tenen un pes normal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.