lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.9°

Més de 9.000 persones participaren en la pujada a Lluc des de la Part Forana

Més de 9.000 persones varen participar a la pujada a Lluc des de la part forana, en una XIX edició que va tornar a ser un èxit. Gent de 32 pobles varen deixar la son a casa seva i es varen engrescar cap a Lluc a peu. La matinada del diumenge la carretera Sineu-Inca es va omplir de valents marxaires, alguns amb motxilles, altres més lleugers, que es dirigien cap a Lluc. A més hi havia els cotxes d'assistència per si hi havia algun denou o si algú es cansava.

Mentre que molts partiren el vespre, les 9 del dematí va ser el punt de reunió a l'acolliment. A l'acte hi assistiren el president del Govern, Jaume Matas, amb la seva dona, Maite Areal, i els seus fills, que pujaren a peu des de la creu de Caimari fins a Lluc.

També altres autoritats decidiren participar-hi i compartiren les primeres files amb Matas. Així, el president del PP, Jaume Font, Maria Salom o el director general d'Esports del Govern balear, Ventura Blach. També l'expresident del Govern, Gabriel Cañellas, es va sumar a l'acte.

El regidor de Cultura de Sóller fou l'encarregat de llegir el pregó i destacà la gran relació que existeix entre la cultura mallorquina i l'espiritualitat. Jaume Matas també va intervenir agraint a la Mare de Déu de Lluc l'absència d'incidents durant la jornada i el bon temps de què es va poder gaudir.

Gent de Manacor, s'Horta o Sant Llorenç partiren cap al santuari dissabte. Ahir de ben dematí els marxaires arribaven a Lluc. Tothom arribava una mica cansat, ara bé, allà dalt pogueren tastar una bona xocolata. No faltà la visita a la Mare de Déu de Lluc. Són molts els que recorren el camí a peu per una promesa.

Entre els actes que es varen dur a terme es va fer una ofrena floral a la Mare de Déu de Lluc a l'acolliment. Després alguns varen partir en el seu vehicle particular o bé amb els autobusos que sortien per l'ocasió. Altres aprofitaren per quedar-s'hi tota la jornada. Un acte que a més de per fer un bon exercici serveix per fomentar el companyonia. La pujada a Lluc està organitzada per l'associació d'antics blavets.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.