algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Breus

• Exposicions

Castell de Son Mas
Ahir va tenir lloc en aquest indret d'Andratx la inauguració de tres exposicions. D'una banda, es va presentar l'Antologia 1978-1998 de Claudio Torcigliani, sota el títol «El postum flamenc». Es va inaugurar també la mostra escultòrica d'Anna Mahler i l'exposició fotogràfica de Tito Bosch, «Rincones escondidos». L'acte va estar acompanyat d'un concert de Marta Pujol i Pinyol al piano i del baríton Claudio Arais Dias, que interpretaren peces d'Alma Schinder-Mahler i Gustav Mahler. DdB.


Generació del 98
El Centre Cultural Isabel de Farnesio de Madrid inaugura avui una exposició dedicada a la Generación del 98, la qual, entre altres coses, mostrarà la màquina manual d'escriure d'Azorín, la ploma de Pío Baroja i l'escrivania de Blasco Ibánez. Organitzada per la Red Itiner de la Comunitat de Madrid, també inclou fotografies de l'època o sèries de llibres que pertanyen a les biblioteques particulars de Rafael Maestre, Luis Quesada o Pío Caro Baroja. La col·lecció consta de 17 pannells i 3 vitrines, en les quals es fa un recorregut per la iconografia de les lletres i el pensament espanyol entorn als escriptors del 98. EPR.

Cicle audiovisual sobre Lorca
El Museu Reina Sofia exhibeix des d'avui les produccions audiovisuals realitzades a Espanya entorn de Federico García Lorca, dues de ficció i vuit documentals, que acosten la figura del poeta granadí en el centenari del seu naixement. Les projeccions, entre les quals figura Viaje a la luna, l'únic guió cinematogràfic del poeta, adaptat i dirigit pel pintor Frederic Amat, seran un complement de l'exposició «Federico García Lorca (1898-1936), oberta al museu des del mes de juny, que reuneix més de sis-centes obres de l'univers lorquià. EFE.

• Arqueologia

Despulles humanes de 33 mil anys
Ossos que varen pertànyer a éssers humans que visqueren fa 33.000 anys han estat trobats pels científics de l'Institut Estatal de Geologia de la capital polonesa a la caverna Komarowa, situada a les proximitats de la ciutat de Czestotxowa. Segons els científics, entre els fòsils trobats hi ha fragments de dos cranis que varen pertànyer a individus de l'espècie Homo Sapiens. Els cranis estan molt deteriorats, però se sap que els homes de la caverna Komarowa són els éssers humans més antics trobats fins ara a terres poloneses. EFE.

• Literatura

Marsillach guanya el premi Comillas
L'actor i director teatral català Adolfo Marsillach, amb l'autobiografia Tan lejos, tan cerca (Mi vida), ha estat el guanyador de la XI edició del Premi Comillas de biografies, autobiografies i memòries que concedeix Tusquets Editors i que està dotat amb dos milions de pessetes. El jurat, format per Javier Pradera, Mario Vargas Llosa, Javier Tusell, Gonzalo Organza, José Maria Guelbenzu i Antonio López Madrid, en representació de Tusquets, va fer públic ahir el veredicte i aprecià en l'obra de Marsillach una crònica «apassionada i versemblant no només del teatre espanyol, sinó també del cinema i la televisió del anys del franquisme, la transició i el període democràtic». EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.