nubes dispersas
  • Màx: 16.84°
  • Mín: 12.25°
16°

Breus

• Escriptors

Torrente torna a estar ingressat a l'hospital
L'escriptor gallec Gonzalo Torrente Ballester està ingressat a l'Hospital Clínic Universitari de Salamanca a causa de la reagudització de la insuficiència cardíaca que pateix des de fa anys, per la qual també va romandre ingressat durant uns dies a l'hospital de Vigo a final de juliol, i de la qual evoluciona favorablement, segons explicaren fonts del centre sanitari. Torrente Ballester, nascut fa 88 anys al Ferrol, ingressà divendres en aquest hospital de Salamanca, ciutat on resideix des de l'any 1975, i podria ser donat d'alta d'aquí a una setmana. L'autor de novel·les com Los gozos y las sombras pateix des de fa anys una cardiopatia que ha fet que l'haguessin d'ingressar quatre vegades en els darrers anys. EFE.

• Història

Catalunya rural en un manuscrit
Un manuscrit trobat en el mercat dels Encants de les Glòries de Barcelona ha permès a l'historiador Jordi Barris recrear la història de la Catalunya rural de final del segle XIX. Barris, actualment director de l'Institut Pere Alsius de Banyoles (Girona), explicà que trobà el manuscrit quan residia a Barcelona, on acostumava a visitar el petit mercat barcelonès a la recerca de llibres antics. EFE.

• Traspàs

Mor Wanda Ramos
L'escriptora portuguesa Wanda Ramos, de 50 anys, va morir ahir en aquesta ciutat víctima de càncer, informaren membres de la seva família. Ramos va néixer a Angola i la seva primera obra literària va ser un llibre de poemes, però destacà amb les seves novel·les Recorridos, Vísperas inconfesables i altres narracions que varen obtenir premis de l'Associació Portuguesa d'Escriptors. Segons l'escriptor Fernando Martinho, Wanda Ramos va ser «el primer exemple que hem tingut en la literatura portuguesa de la perspectiva de la dona en la guerra colonial». EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.