cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 7.68°

Bòsnia està de moda

La pluja no aconseguí deslluir la desfilada d'ahir en el castell de Bellver a favor de les dones refugiades

Ni la pluja va poder amb la solidaritat. Ahir vespre, Sarajevo va brillar amb llum pròpia i ho va fer mostrant tot el seu esplendor al castell de Bellver. La moda de l'esperança de Bòsnia va omplir una passarel·la on hi eren presents totes les religions: els símbols cristians, musulmans, jueus i ortodoxos, il·luminaren el recinte i aportaren el seu crit per la igualtat i contra la xenofobia. Les refugiades bòsnies han guanyat la batalla.

Passades les 21 hores, amb una mica de retard a causa de la pluja, es va iniciar la desfilada organitzada per Thogeter in the World i que compta amb la col·laboració de l'ONG bòsnia, Knitting Together Nations i el suport de la Unesco a favor de les dones desplaçades de Bòsnia. En l'acte col·laboraren el Govern balear.

La primera part s'ençatà amb la presentació de la colecció Togheter Woman: els vestits de 13 dissenyadors espanyols que s'han cedit a Bòsnia perquè tenguin un punt de referència. Tenen al seu abast el material i totes les il·lusions de començar una nova vida perquè en el teixir hi ha el seu futur. Es varen poder veure els dissenys d'aquests espanyols ja de cara a la primavera del 99. Vestits llargs, de festa, de color negre, vellut, transparències, tot destinat a Bòsnia. També es va poder sentir la música de Bòsnia a càrrec de guitarra i timbals.

Les teixidores foren les protagonistes de la segona part deixant el pavelló molt alt. Es presentaren un total de 80 models de la dissenyadora de Sarajevo Amela Vilic. També es varen poder veure imatges en un projector del moment en què es confeccionaven els vestits. Un total de 20 models, de les quals quatre eren de Bòsnia presentaren la moda confeccionada tota a mà. Vestits de punt de ganxet tot bassat en dissenys de la tradició cultural de la regió totalment estilitzat, tops, acompanyat de faldes i pantalons de purpurina. Els colors: negres, beig, cru, verd sec. Una col·lecció d'alta qualitat per a dones d'avui en dia.

A la desfilada es varen poder veure moltes cares famoses que volgueren participar en aquest acte solidari. La majoria dels dissenyadors espanyols que han cedit els seus dissenys hi eren presents. Agatha Ruiz de la Prada, fidel al seu estil, acompanyada de Pedro J. Ramírez, Vitorio i Lucchino, Lomba, Amaya Urzuaga. També Lucia Bosé, de blau i a conjunt amb el cabell o Marianne Sanberg, Margaluz, Bianca Jagger. També hi va assistir Maite Areal, la dona del president Matas, la consellera de Presidència, Rosa Estaràs. Amb aquest acte es tanca tota una setmana solidaria on s'han realitzat molts actes que han possiblitat conèixer la situació de Bòsnia. Ara s'obren les portes a Bòsnia, que és a un pas de triomfar. Des d'aquí es porten tota la solidaritat de la gent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.