nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Una nit amb Lorca al Golf Bendinat

Dissabte es farà un espectacle de música, poesia i dansa basat en l'obra del poeta

El tenor Antoni Aragón, el guitarrista Josep Sbert, la rapsoda Caterina Alorda i els ballarins Concha del Mar i José Luis Ponce. Tots ells seran els protagonistes de l'espectacle de dissabte a la nit al Reial Golf de Bendinat. Es tracta d'un muntatge creat especialment per a l'ocasió i que pretén sumar-se als actes d'homenatge a la figura del poeta Federico García Lorca. L'espectacle, inclòs dins el cicle de Concerts sobre l'herba de Bendinat, començarà a les onze del vespre i, com tot el cicle, serà d'entrada gratuïta.

Francesc Blanco, un dels organitzadors del cicle, i el tenor Antoni Aragón foren els encarregats de presentar el muntatge que es dividirà en dues parts. En la primera s'interpretarà un repertori romàntic per a veu i guitarra (Antoni Aragón i Josep Sbert), mentre que la segona serà purament la de l'Homenatge lorquià. Aquesta segona part també inclourà algunes de les «Cançons Populars espanyoles» recopilades per Lorca, que seran ballades per la parella de ballarins. Mentre, Caterina Alorda s'encarregarà de recitar alguns dels poemes del malaurat poeta granadí.

D'entre les novetats del muntatge cal destacar que serà la primera vegada que actuïn junts el tenor Antoni Aragón i el guitarrista Josep Sbert. Tot i que els dos artistes tenen una llarga trajectòria professional, inclosa una extensa discografia interpretant música de compositors balears, mai fins ara havien actuat plegats. Aragón destacà la dificultat d'interpretació de les obres d'aquest concert. «Allò que és difícil és trobar el punt just entre el to clàssic i el popular, saber mantenir el caràcter de la música culta sense ser massa una cosa o l'altra», explicà el tenor.

Així doncs, la primera part del concert la formaran el Sis Lieder Op. 89 de M. Giullani; el Liebeszauber, Op 13 n 03, An der Mond, Op 13 n 14 i el Schwäbisches Tanzlied de C.M.von Weber i el Objel charmant, Romance de l'opéra comique i La trompette appelle aux alarmes de Berlioz.

La segona part estarà composta per les Seguidillas de F. Sor, En Jerez de la Frontera, Adela i De Ronda de J.Rodrigo i de les Canciones españolas de Federico García Lorca s'interpretaran Anda Jaleo, Los cuatro muleros i La tarara, En el café de chinitas i la Nana entre d'altres.

L'homenatge a Lorca en el centenari del seu naixement gairebé posarà punt i final a les actuacions nocturnes de Bendinat. I és que el cicle de Concerts sobre l'herba d'enguany acabaran la propera setmana, dissabte 5 de setembre, amb l'actuació del trobador Alfons Encinas, un espectacle que proposa un recorregut històric i musical des de l'Edat Mitjana. Encines, fundador, multiinsturmentista i veu cantant del grup Els Trobadors, ha aportat la seva experiència en matèria de música medieval i antiga.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.