nubes dispersas
  • Màx: 18.87°
  • Mín: 13.93°
18°

Breus

• Art
Museu del Prado

El Museu del Prado del segle XXI està cada vegada més a prop, i un pas més el constitueixen les dotze sales de pintura flamenca del XVII que el president del Govern, José María Aznar, inaugurarà el proper dia 7 i que oferiran una nova visió de les grans obres d'aquesta escola. L'apertura d'aquestes sales, la decoració de les quals ha anat a càrrec del pintor Gustau Torner, és una peça més d'aquest gran trencaclosques que és el projecte d'ampliació del Prado i que, una vegada finalitzat les seves diferents fases, afegirà a la pinacoteca 32.000 metres quadrats.
Chillida

La producció escultòrica en ferro de l'escultor basc Eduardo Chillida es recull a l'exposició Chillida. Elogio del hierro que serà inaugurada l'1 d'octubre a l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM). La mostra, que es perllongarà fins el sis de desembre està formada per unes cinquanta escultures i és la primera que es dedica específicament al que s'ha anomenat Chillida esencial. L'exposició, segons el seu comissari, Kosme de Barañano, constitueix una oportunitat única de contemplar obres disperses en col·leccions públiques i privades d'Europa i Amèrica.
Retornen un retaule gòtic

Una persona anònima ha entregat al bisbat d'Urgell un retaule gòtic del segle XV que va ser robat en el decurs de la Guerra Civil espanyola de la capella de la Mare de Déu de l'Esperança de la localitat de Bolvir, a la província de Girona. Els fets es remunten el passat mes de juny quan, segons publicà ahir el diari Segre, una persona sense identificar-se cridà per telèfon al bisbat d'Urgell per comunicar que tenia el citat retaule i que volia tornar-lo.
Picasso

El Museu Picasso de Barcelona ofereix al públic durant els mesos d'estiu la mostra Picasso. Suite 156, que exposa els darrers gravats creats pel pintor malagueny, informà ahir el museu. Els 156 treballs que inclou l'exposició, pertanyents a la col·lecció del museu, formen part de la sèrie que la família del pintor donà al centre el 1980 i foren creats per Picasso entre 1970 i 1972. Les planxes de coure de diferents mesures gravades per l'artista malagueny suposen el resum de la gran creativitat que durant tota la seva vida mostrà Picasso i conformen un compendi artístic, tècnic i conceptual de l'obra picassiana.

• Literatura
Generació del 98 i Sudamèrica

La filòloga de la Universitat de Cantabria Lourdes Royano assenyalà ahir, als cursos d'estiu de Laredo, que tota la literatura hispanoamericana està impregnada del 98 espanyol i indicà que encara que alguns membres d'aquesta generació «donaren l'esquena a Hispanoamèrica, a l'altre costat de l'Atlàntic es va seguir amb interès el que es feia a Espanya i mai no es va perdre el contacte amb la Península». Royano, que va intervenir al seminari Fuera del olvido: escritores hispanoamericanos frente al 98, assenyalà que al 98 espanyol, el paper de l'escriptor canvia i aquest passa a convertir-se en un intel·lectual compromès amb la societat cosa de la qual «prenen molt bona nota els escriptors hispanoamericans fins els nostres dies». EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.