muy nuboso
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 12.25°
15°

Danton-Robespierre i Joan Crespí-Joanot Colom: un cert paral·lelisme

Continua el cicle de projeccions 'Cinema de revolta', presentat i coordinat per Francesc M. Rotger, a l'Arxiu del Regne de Mallorca.

El proper dimarts, 15 de març, a les 18 hores és el torn de la Revolució Francesa amb Danton (Andrzej Wajda) 1983; interpretada per Gérard Depardieu, Wojciech Pszoniak, Anne Alvaro i Patrice Chéreau.

El novembre del 1793, el revolucionari Georges-Jacques Danton torna a París, a on ara és al poder el Comitè de Salut Pública, dirigit pels jacobins i presidit pel seu vell amic Maximilien Robespierre. Els jacobins han posat en marxa el Terror, una fase radical de la Revolució Francesa, a la qual són executats no tan sols els aristòcrates i els partidaris de la monarquia abolida, sinó fins i tot aquells considerats poc revolucionaris. Danton intenta oposar-se a aquesta política, però ell mateix i els seus seguidors, tot i la seva popularitat, són acusats de trair la Revolució.

«La pel·lícula reflecteix les tensions, sovint tràgiques, entre diferents faccions d’un mateix moviment revolucionari: els perdedors, amb freqüència, han perdut fins i tot la vida. A l’àmbit de la Germania de Mallorca es podria traçar un cert paral·lelisme amb les figures dels dos dirigents successius de la revolta: Joan Crespí, qui fou deposat i morí assassinat, i Joanot Colom, d’actuació més radical», destaca Francesc M. Rotger.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.