nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

CineCiutat necessita 400 socis més per a la seva «consolidació a llarg termini»

L'exdirector de la Mallorca Film Commission i promotor de l'Associació Xarxa Cinema, Pedro Barbadillo, ha afirmat aquest dimarts que el CineCiutat -que ocupa l'espai dels desapareguts cinemes Renoir de Palma- «segueix avançant sens dubte», però necessiten encara devers 400 socis més (en l'actualitat en tenen 1.600) per a «aconseguir una velocitat de creuer que permeti fer avançar el projecte sense riscs ni contratemps».

Barbadillo ha explicat que després de sis mesos de la reobertura dels antics cinemes Renoir, «s'han superat els obstacles» i s'ha «normalitzat l'activitat», i ara es dirigeixen cap a la «consolidació a llarg termini».

En aquest sentit, ha assenyalat que si van començar amb una mitjana de 6,2 espectadors per sessió, ara es troben en la mitjana de l'estat, que és de 14 per sessió, amb una mitjana de 170 espectadors diaris.

Així, ha detallat que han canviat el sistema de quota, i si abans necessitaven entre 2.500 i 3.000 socis, amb el nou model són suficients 2.000 per a «garantir la viabilitat dels cinemes» perquè, a més, ha afegit, s'ha de considerar que «gairebé la meitat d'espectadors no són socis».

Digitalització

Per altra banda, Barbadillo ha assenyalat que les sales tres i quatre ja estan digitalitzades. Ara necessiten una inversió de 80.000 euros per a fer-ho amb la primera i la segona.

«S'està fent al marge de les quotes, per això fem una crida als interessats, ja que, segons ha afirmat, «és una inversió amb retorn i de moment hem aconseguit 5.000 euros».

CineCiutat va inaugurar la seva activitat el 13 de juliol i es basa en la iniciativa promoguda per la plataforma ciutadana Salvem els Renoir, i que després es va constituir en l'associació Xarxa Cinema, després del tancament dels cinemes Renoir de Palma el maig de 2012.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.