algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

La francesa 'The Artist', la gran triomfadora dels Oscar

El film mut s'ha enduit cinc estatuetes, entre elles millor pel·lícula i director. 'La invenció d'Hugo' ha acabat la nit amb el mateix nombre de guardons, encara que tots en categories inferiors

28514

La francesa 'The Artist' ha guanyat cinc estatuetes, entre elles les de millor pel·lícula i millor director, pel que s'ha convertit en la gran triomfadora de la 84ª edició dels Oscar, que s'ha celebrat aquest diumenge en la ciutat nord-americana dels Angeles.

'The Artist', produïda per Thomas Langmann,  s'ha dut el guardó a la millor pel·lícula, al millor director per a Michel Hazanavicius, al millor actor per a Jean Dujardin, a la millor banda sonora per a Ludovic Bource i al millor vestuari per a Mark Bridges. 'La invenció d'Hugo' ha acabat la nit amb el mateix nombre d'estatuetes, encara que en categories inferiors. El Oscar més important que ha aconseguit ha estat a la millor direcció artística, per a Dante Ferretti i Francesca Lo Schiavo. Els restants han estat en categories tècniques: millor fotografia per a Robert Richardson; millors efectes especials per a Rob Legato, Joss Williams, Ben Grossmann i Alex Hanning; millor edició de so per a Philip Stockton i Eugene Gearty; i millor barreja de so per a Tom Fleischman i John Migdley.

A nivell personal, l'altra gran triomfadora de la nit ha estat la nord-americana Meryl Streep, que s'ha fet amb el premi a la millor actriu protagonista per la seva interpretació de l'exprimera ministra britànica Margaret Thatcher a 'La dama de ferro'. Encara que era la favorita, Streep rivalitzaba amb Glenn Close, per la seva actuació a 'Albert Nobbs'. També estaven nominades les actrius Rooney Mara per 'Millenium: Els homes que no estimaven a les dones', Michelle Williams per 'La meva setmana amb Marilyn' i Viola Davis per 'L'ajuda'. L'Oscar a la millor actriu secundària ha estat per a Octavia Spencer pel seu paper a 'L'ajuda', mentre que el premi en el seu vessant masculí ha estat per a Christopher Plummer per 'Principiants'.

'Midnight in Paris', dirigida per Woody Allen i de coproducción espanyola, s'ha alçat amb la estatueta al millor guió original, amb el que s'ha convertit en l'única nominació espanyola premiada de la nit. Així, la nord-americana 'Rang', del director Gore Verbinski, ha aconseguit el premi a la millor pel·lícula d'animació a l'espanyola 'Chico i Rita', de Fernando Trueba i Javier Mariscal. Per la seva banda, el compositor espanyol Alberto Iglesias, nominat per 'El Talp', s'ha quedat sense el Oscar a la millor banda sonora, que finalment ha estat per al francès Ludovic Bource per 'The Artist'.

Altres premiats

En la categoria de millor guió adaptat, 'Els descendents' ha aconseguit el Oscar para Alexander Payne, Nat Faxon i Jim Rash. En la secció de documentals, 'Undefeated', de TJ Martin, Donen Lindsay i Rich Middlemas, ha estat premiat com millor 'llarg' i 'Saving Face', de Daniel Junge i Sharmeen Obaid-Chinoy, com millor 'curt'. L'Oscar al millor 'curt' d'animació ha estat per a 'Els fantàstics llibres voladores de Mr. Morris Lessmore', de William Joyce i Brandon Olderburg. En les restants categories tècniques, Mark Coulier i J. Roy Helland han aconseguit la estatuilla per a 'La dama de ferro' pel millor maquillatge, mentre que Kikr Baxter i Angus Wall l'han aconseguit per a 'Millenium: Els homes que no estimaven les dones' per la millor edició.

 

El llistat complet dels guardonats és el següent:

MILLOR PEL·LÍCULA «The Artist»

MILLOR DIRECCIÓ Michel Hazanavicius - «The Artist»

MILLOR ACTOR PRINCIPAL Jean Dujardin - «The artist»

MILLOR ACTRIU PRINCIPAL Meryl Streep -"La dama de ferro»

MILLOR ACTOR SECUNDARI Christopher Plummer - «Beginners»

MILLOR ACTRIU SECUNDÀRIA Octavia Spencer - «Criades i senyores»

MILLOR PEL·LÍCULA EN LLENGUA ESTRANGERA «Nader i Simin. Una separació» Asghar Farhadi (Iran)

MILLOR PEL·LÍCULA D'ANIMACIÓ «Rang»

MILLOR DIRECCIÓ ARTÍSTICA «La invenció d'Hugo» - Dante Ferretti i Francesca Lo Schiavo

MILLOR FOTOGRAFIA «Hugo» - Robert Richardson MILLOR VESTUARI «The Artist» - Mark Bridges

MILLOR DOCUMENTAL «Undefeated»

MILLOR CURTMETRATGE «Saving Face»

MILLOR MAQUILLATGE «La dama de ferro»

MILLOR BANDA SONORA ORIGINAL «The Artist» - Ludovic Bource

MILLOR CANÇÓ ORIGINAL «The Muppets» - Bret McKenzie ("Man or Muppet")

MILLOR EDICIÓ DE SO «La invenció d'Hugo»

MILLOR BARREJA DE SO «La invenció d'Hugo»

MILLORS EFECTES VISUALS «La invenció d'Hugo»

MILLOR GUIÓ ADAPTAT «Els descendents» - Alexander Payne, Nat Faxon i Jim Rash MILLOR

GUIÓ ORIGINAL «Midnight in Paris» - Woody Allen

MILLOR MUNTATGE «Millenium. Els homes que no estimaven a les dones» - Angus Wall i Kirk Baxter

MILLOR CURT D'ANIMACIÓ «The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore» - William Joyce i Brandon Oldenburg

MILLOR CURT D'ACCIÓ «The Shore» - Terry George.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per muzzol, fa mes de 12 anys

rang?

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente